poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1961 .



Epistolă rasistă
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [karmacristina ]

2008-05-18  |     | 



Epistolă rasistă

Românii noștri din Italia s-au țicnit rău de tot! Deunăzi, unul era necăjit că Guvernul României lasă țiganii să iasă din țară. ,,Þineți voi ce e rău, adică țiganii și infractorii cu antecedente și lăsați să iasă din țară numai persoanele fără cazier”, îmi spunea amicul meu, proaspăt venit de pe la Roma. Păi, dragul meu prieten țin să te anunț că: 1. orice persoană care și-a ispășit pedeapsa trebuie să fie tratată la fel ca restul cetățenilor români, inclusiv să aibă dreptul de a părăsi statul; 2. cei mai mulți români nu au antecedente penale în țară, săvîrșesc fapte contra legii abia pe teritoriul Italiei, deci nu ai de unde să știi ce va face dincolo unul care pleacă de aici; 3. dacă nu le eliberezi pașapoarte rromilor, sare Comisia Europeană cu cîteva stegulețe, cum că asta ar fi discriminare a unei etnii minoritare; 4. în fine, dacă pleacă geniile și ne rămîne pleava, cum vezi viitorul României peste 100 de ani?!
Vinovat nu este numai Guvernul României că nu știe cum să mai îmbunătățească imaginea țării peste hotare, ci și Guvernul ,,tău” italian și mass-media ,,de la voi” care au popularizat excesiv fiecare faptă negativă a unui român. Apropo, de doi ani albanezii au liniște! Au fost cazuri în care cetățenii români au fost eroi, au salvat italieni din incendii, au cîștigat competiții în Peninsulă, au demonstrat că sunt inteligenți, dar nu i-a băgat nici dracu’-n seamă! Iar tu, dragul meu, nu ești supărat pe autoritățile italiene, ci pe Tăriceanu, care, vezi tupeu, nu oprește țiganii să iasă din țară… Păi, dacă te simți așa nasol, fiind romîn în țara lui Cezar, întoarce-te acasă! Dacă îți e rușine in Italia, nu mai zăbovi pe acolo! Vino acasă să conviețuiești cu infractorii pe care tu spui că ar fi bine să îi păstrăm în țara noastră și să nu-i lăsăm să plece nici în ruptul capului. În schimb, pe restul să-i exportăm cu forța!
Dragul meu amic, te-ai cam țicnit! Să fie de la apa Mării Adriatice, să fie de la concetățenii tăi italieni sau de la clima mediteraneană? Pun pariu că nebunia ta e transmisibilă: de două mii de ani bîntuie printre generațiile de macaronari. Oamenii ăștia au avut imperatori nebuni, deci și-au început istoria cu un handicap; au fost conduși de nebunie și sclipiri de inteligență în același timp; Nero a dat foc Romei ca să poată scrie o poezie; Cezar trăia în desfrîu cu regina Egiptului; Marc Antoniu s-a îndrăgostit de femeia lui Cezar; de fapt, ce vreau să-ți comunic, este că nu mai vezi limpede realitățile. Fii rațional în afirmații și roagă-te să mai rămînă vreun geniu prin România!
P.S. Dacă accepți istoria lor, acceptă și istoria noastră: țiganii au venit din India, pe vremea lui Mircea cel Bătrîn. De 650 de ani ei se consideră români. Dacă vrei să fii rasist, lasă-i să plece… rămînem între noi!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!