poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1645 .



Picatura
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Emundin ]

2006-04-19  |     | 



Ne leaga multe lucuri pe noi oamenii..
În primul rând ne leaga Dumnezeu, apoi ne leaga unicul nume ce-l purtam "Om", apoi sexele, varstele, muzica, sentimentele, totul ne leaga.
Cat de asemanatori putem fi si totusi atat de diferiti.
Eu niciodata nu am fot mai diferit decat tine cititorule pentru ca si eu am trecut prin aceleasi situatii ca tine - poate nu acum dar canva cu siguranta.
Am trait Dragostea poate la aceasi intensitate, am cunoscut amaraciunea si pe deopotriva dulceata lacrimilor.
Am cunoscut incertitudinea, am cunoscut dorinta sub toate modurile ei, am cunoscut pacatul exact asa cum l-ai cunoscut si tu. Poate candva ne-am iubit ca fratii.

Chiar ne-am iubit! Caci ne tragem si aceiasi samanta.

Dar vezi tu cititorule, este atat de greu sa iti faci timp sa te gandesti la lucruri mai de pret decat cum o vei duce maine, ce se va intampla in viitor.
"Viitorul suna bine" Este sloganul unei companii de telefonie mobila. Iata un exemplu cu doua conotatii. Viitotul suna bine si se vinde vine sau viitorul suna bine , trebuie doar sa i-l asculti.

Ne pierdem unii de altii pe strada, ne lovim cu coatele in loc sa ne imbratisam multumindu-ne unul altuia faptul ca ne avem si multumind celui care ne-a creat indiferent de numele lui Yahve, Dumnezeu, Allah, Buddha, Elonah, Adonai si lista poate continua.
Iubim si nu stim de ce .. apoi suntem parasiti si ne intrebam a cui e vina ? A celui care a iubit sau a celui care a decis sa puna punct. Ma bucur ca esti cu mine in acest moment si citesti acest monolog pe care-l scriu pentru NOI, pentru ca si eu am nevoie sa citesc ce scriu. Acum pune-ti un pahar de apa te rog frumos si apoi hai sa continuam. Te rog hai sa experimentam ceva.


Esti gata ?
Acum bea nu mai mult de o picatura din apa ce ti-ai pus-o in pahar... ce simti ? Acum umple-ti gura cu apa si bea dintr-o inghititura... Ce simti ?

Picatura de apa esti tu , iar acea mare inghitatura este lumea ce te inconjoara.

Cum te-ai simtit mai bine ? Cand ai baut primul strop sau cand ai baut repede apa?
Fa-mi si mie loc si mai bea o picatura asa ne vom cunoaste, fa-i loc si mai bea o picatura pentru un frate al tau , si inca una pentru o sora a ta... Ce frumos ar fi sa bem cate o picatura de apa simbolozand cunoasterea. Asa cunosti omul.."parte in parte" niciodata de-a valma .
Nu grabi nici un prieten ce-ti vorbeste ci asculta-l cu grija. Asculta-te si pe tine in singuratate si ai sa observi ca nu te grabesti in ganduri.
Fi bun si intelege fiecare om ce-l cunosti, ajuta-te sa fi un om adevarat indiferent de ce reactii primesti! Si din o mie de oameni daca unul iti va cere sa-l asculti si sa-i primesti picatura atunci esti un om adevarat...

Totul se face usor usor niciodata de-a valma ... De aceea acum imi iau ramas bun si ne auzim data viitoare. Intre timp bea o picatura si pt mine si scrie-mi.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!