poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1756 .



Noi dăm spațiul, dați voi prezența?!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [karmacristina ]

2008-03-29  |     | 



Noi dăm spațiul, dați voi prezența?!


Peste 50 de ani în cadrul Alianței Nord Atlantice vom mai avea încă 10 alianțe. Aștept o jumătate de secol să îmi dați dreptate! Se va ajunge ca extinderea organizației să cuprindă țările din zona de influență a Rusiei, să înglobeze statele din Asia și Africa, iar atunci cînd NATO va însemna tot globul cine să ne mai apere din interiorul său? Atunci cînd Coreea de Nord va utiliza acele rachete cu rază scurtă de acțiune pe care le tot testează de ceva timp în Marea de Vest; atunci cînd colosul numit SUA va scoate pe piață armele laser care distrug tancuri de la o distanță de 15 kilomteri, montate deocamdată pe un prototip de avion; atunci cînd Iranul va finaliza testele de uraniu îmbogățit; atunci cînd Rusia pune condiții drastice pentru furnizarea gazelor; atunci cînd chinezii vor depăși granițele statului budist; iar toate aceste puteri se vor regăsi în proiectul NATO, cine va avea decizia stopării lor? Nimeni, că toate sunt protejate de cupola NATO!
Așa că, treptat dar sigur, alți lideri mondiali se vor ridica din masa compactă a Organizației pentru a forma alte alianțe cu statut strategic internațional în vederea garantării securității membrilor săi. Mare minune să nu aibă vreo inițiativă chiar Israelul!
Iar Bucureștiul, după Madrid și Praga, trăiește cu impresia că are o contribuție incontestabilă la ,,îngrășarea” Alianței. Nici pe departe, jocurile au fost făcute de fondatori, înainte de a veni în concediu să viziteze ,,Casa Republicii” lui Ceaușescu. Nici summit-ul n-ar fi avut loc aici dacă n-am fi stat în coasta Rusiei, geo-strategic vorbind. Or, credeți că vine Bush și îi cere părerea lui Băsescu cu privire la acceptarea noilor state… Un curcubeu nu echivalează cu egalitatea napoleoniană; conform zicalei ,,egalitate, dar nu pentru căței”, țara noastră face parte din categoria celor mai șchiopi cîini. Ar părea că a avut piciorul pansat secolul trecut sau, eventual, s-a rănit de curînd… În cele două războaie mondiale, nu neapărat că a fost factor de decizie, dar cel puțin a fost băgată în seamă. Și asta o punem tot în cîrca așezării geografice. Acum pare mai ștearsă ca oricînd!
România este ca o gazdă care participă la un eveniment numai prin prisma faptului că a pus la dispoziție sala, nu și pentru importanța ei decizională. Noi nu avem scuturi anti-rachetă (vedem ce se hotărăște la summit), nu îmbogățim uraniu, nu suntem miliarde, nu vindem gaz pe tot Globul, nu testăm rachete, nu avem sateliți, nu vorbim rusește și nu am avut 43 de președinți pe care să-i cunoască în ordine orice elev de clasa a șaptea. Prin urmare: noi dăm spațiul, dați voi prezența?!




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!