poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4097 .



Ani de liceu…cu emoții și premii
personale [ ]
11 premii pentru 110 ani de istorie a Colegiului Național MIRCEA CEL BÃTRÂN, Constanța

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mioriþa Alba ]

2006-03-30  |     | 






În acest an, Colegiului Național MIRCEA CEL BÃTRÂN din Constanța împlinește 110 ani.
În revista OGLINDA LITERARÃ am găsit un anunț care i-ar putea interesa pe liceeni. Mă gândesc la aceea că, atunci când eu eram elevă, m-aș fi bucurat să aflu de la cineva despre asemenea concursuri. Acum, cred că se vor găsi tineri creatori, membri ai acestui site, care să profite de ocazia de a se întrece cu colegii lor din țară.
Transcriu din nr.3/ 2006 al revistei OGLINDA LITERARÃ:
„Concursul este structurat în patru secțiuni, respectiv cele de 1) poezie; 2) proză; 3) eseu/text jurnalistic; 4) epigramă (aceasta din urmă secțiune purtând numele «Ștefan Branza»). Fiecare concurent va trimite, prin e-mail la adresa [email protected], un număr de 15-20 de texte (pentru secțiunea poezie), de circa 10 pagini (pentru secțiunea proză), 3-5 texte (la eseu/text jurnalistic ) sau 5-10 epigrame (la secțiunea epigramă). Textele vor fi scrise în limba română. Ele vor fi însoțite de datele personale ale concurentului (nume, prenume, data nașterii, adresă, număr de telefon, instituție de învățământ).”
„Primirea textelor va fi posibilă în perioada ianuarie-aprilie 2006”
„Jurizarea se va efectua în cursul lunii mai, iar premierea la finele lui mai 2006, cu prilejul împlinirii a 110 ani de existență a CNMB.”


Pentru alte detalii sau pentru sponsorizări, poate fi folosită adresa: [email protected].


În anunț, se specifică : „ Trimiterea textelor presupune acordul implicit ca acestea să poată apărea în revista ZÃRI ALB ALBASTRE a CNMB sau în orice altă publicație editată de CNMB cu ocazia desfășurării concursului.”.

Vă mărturisesc că, inițial, am vrut să-i anunț doar pe acei membri pe care îi cunosc, dar i-aș fi defavorizat pe cei cu care nu am luat legătura prin comentarii. Pe agonia.net s-au creat grupuri de persoane cu preocupări comune, persoane cu vârstă apropiată, persoane care au simțit că pot comunica mai ușor cu cei ce simt în același mod… Recunosc faptul că nu prea intervin pe textele tinerilor, chiar dacă le citesc. Nu doar pentru că nu am suficient timp. Am avut câteva experiențe care m-au deranjat. Nu mă simt bine când un elev îmi răspunde nepoliticos. De aceea, îi evit pe cei mai tineri. Nu pot trece cu vederea greșelile de ortografie, iar tinerii grăbiți de azi se simt jigniți când li se atrage atenția. Am considerat că ei se simt mai bine în mediul lor.
Pentru că sunt convinsă că anunțul va stârni interes, l-am scris aici și le sugerez tuturor celor care vor să participe la concursuri să se aboneze la publicații de literatură sau să mai caute pe Internet. Vor câștiga, cel puțin, experiență.
Le urez succes curajoșilor care vor trimite materiale la concurs! Și-i rog să posteze pe agonia textele care vor fi premiate!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!