poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1359 .



Doctoratul și Divinitatea
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Turcu ]

2005-11-01  |     | 



Prin anii 1980 plecasem cu studenții de la IANB,astăzi Universitatea de Șiințe Agronomice și Medicină Veterinară București, la o zi de practică în ferma didactică experimentală Moara Domnească -București.Transportul era asigurat de unul din autobuzele IANB.
Împreună cu noi a venit și Abdalla Mohamed Abdul Kheir,inginer agronom din Egipt,care își pregătea teza de doctorat la Catedra de Botanică IANB,conducător Prof. dr. doc. Gh. Anghel, 1980-1984.Subiectul tezei era :”Modificările morfo-anatomice la buruienile din culturi tratate cu ierbicide”.Lucrarea avea o parte de laborator și alta de câmp. Aflând că mergem la ferma unde el avea câmpul experimental și-a manifestat dorința de a merge cu noi.După ce am ajuns la fermă și ne pregăteam să plecăm fiecare la treburile lui, l-am rugat să se întoarcă la autobuz la ora 13,30, ca să avem timp să ajungem cu studenții la cantina noastră din București, pentru ca ei să nu piardă masa.
Începând de pe la ora 13,studenții s-au adunat treptat ,s-au spălat și s-au urcat în autobuz.Întrucât ora era înaintată au început să-și manifeste nerăbdarea și să vocifereze că pierd masa la cantină.Colegul nostru egiptean nu se vedea însă nicăieri iar studenții vociferau de zor.
Într-un târziu,mult după ora 14,apare și domnul Abdella Mohamed.Și-a cerut scuze pentru întârziere și apoi cu o solemnitate abia vizibilă s-a spălat ,s-a descălțat ,s-a spălat pe picioare și desculț și-a întins un covoraș curat și a îngenunchiat pe el.Apoi s-a aplecat în față și și –a lipit fruntea de pământ, rămânând în această poziție cu atâta liniște sufletească încât părea că însuși timpul s-a oprit în loc.Studenții, aflați în autobuz la câțiva metri, au încetat ca prin minune orice vorbă și urmăreau cu mare sfințenie ruga islamică a egipteanului încât mi-a făcut împresia că se rugau și ei. Nici-un comentariu,nici o vorbă,șoferul a oprit motorul și privea și el dus pe gânduri.
În drum spre Bucureși,toți din mașină am rămas tăcuți parcă în semn de reculegere.
Divinitatea plutea în aer și probabil că Ea a condus întreaga minune ce se desfășurase sub ochii noștri, ca o lecție pentru noi toți.


Gh.L.Turcu

București,15 VII 2005

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!