poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1067 .



Frumoasa si Bestia
personale [ ]
Frumoasa si bestia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [BLI ]

2005-10-26  |     | 



La ora la care tu, cititorule dormeai ca un bustean, ostenit fiind dupa o zi de munca, eu cuceream laurii pe ringul de dans la... Casuta Romaneasca. Intr-o atmosfera deosebita am demonstrat inca o data ca sunt in relatii foarte bune cu dansul si muzica traditionala, iar hora- simbol al bucuriei si unitatii romanilor era tot ce imi trebuia pentru o seara reusita. Asa incepea o noapte furtunoasa...Multumit dupa prima reprezentare pe scena de dans ma intorc la masa ce-mi era rezervata de miri inca de acum cateva saptamani. In jurul meu lume cat vezi cu ochii. Fete necunoscute ma priveau necontenit, analizandu-ma din cap pana-n picioare, dar ma asez convins fiind ca voi petrece o noapte de neuitat si satisfacut ca sunt parte la bucuria unor tineri, in cea mai importanta zi din viata lor.
Acum e randul meu sa privesc fiecare invitat. Dar de odata ma opresc! In dreapta mea Satana isi trimisese reprezentantii printre nuntasi: urata uratelor, muma padurii, monstrul monstrilor, bestia cu chip uman statea la aceeasi masa cu mine. La prima incercare de apropiere am actionat ca un leu ce se simte atacat. N-am avut nevoie decat de 7,5 secunde si doar de cateva cuvinte, temeinic alese pentru a-i demonstra cat e de sluta. Reusisem! Obtinusem victoria! Dar cu oarecare teama caci nu ma asteptam la o prima surpriza neplacuta. Imi scot batista si multumesc in gand ca am scapat de necaz. Dar peste alte cateva clipe inlemnesc! Mi se opreste respiratia si inima refuza sa mai bata. Scaunul vibreaza si el ghicindu-mi bucuria din suflet. In sfarsit Divinitatea imi ascultase ruga. In stanga mea se aseaza Ea: Frumusetea Intruchipata, Chipul Ingeresc, Regina Reginelor si deopotriva Printesa Uniunii Europene! De-ai fi vazut-o nu mai aveai nevoie de mancare, de-ai fi putut privi ochii scanteietori ce-i luceau mai puternic ca Luceafarul Eminescian ti-ai fi dat seama ca nu mai ai nevoie de nimic, doar de chipul ei fermecator pt a-l privi permanent. Am actionat cu viteza luminii, ca un adevarat Don Juan, nimeni nu putea avea rapiditatea si dexteritatea mea. Ingerii imi raspunsesera rugamintilor mele si ma pregateam sa fac cinstea cuvenita pentru acest grandios cadou. Dar fara sa inteleg cum si de ce sunt alungat din Imparatia Fericirii, desi batusem din timp la poarta. Perfectiunea din stanga mea avea totusi un singur defect: era casatorita. Cand am vazut degetu-i gingas si verigheta atat de nepotrivita am gandit ca nu eu trasesem biletul castigator si deci marele premiu, comoara nepretita nu-mi apartine deloc...deloc. Am regretat amarnic ca nu suntem in UE, dar astept cu nerabdare fatidica data de 01 ianuarie 2007 si pretentiile vor fi colosale.
Povestea inspirata dintr-o intamplare adevarta se opreste aici, dar eu cronometrez timpul, orele le stiu, minutele se scurg cu viteza luminii, iar secundele trec...trec... si nu se mai intorc!

B.L.I.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!