poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2128 .



O toamnă cât o mie de piane
personale [ ]
Lansare de carte: LILIANA FILIȘAN

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tyly ]

2018-10-13  |     | 



2 ore și jumătate de poezie, muzică, dans, recitare, actorie, prezentare editorială, revedere cu oameni dragi, cunoștințe noi, imortalizare, aură divină!
Muzeul de artă Constanța - o gazdă mai mult decât primitoare prin atmosfera artistică și oameni de calitate prezenți la lanarea de carte a autoarei constănțene, Liliana Filișan. Despre una dintre cărțile ei de o lirică feminină puternică, sfâșietoare și delicioasă în același timp, femeia sixtină, am scris și eu, pentru că nu aș fi putut să trec peste patima ei de femeie, patima scrisului despre și cu iubire!
Azi, despre: mireasă cu pantofi roșii, editura Minela și Întemeietorul de ziduri (a doua venire a apocalipsei), editura Grinta. Un plus de reverberație poetică a avut-o momentul CIPRIAN CHIRVASIU, poetul care s-a stins mult prea devreme, dar viu în memoria publicului prezent. Am ținut un moment de reculegere In memoriam la începutul prestației lansării. Și s-a citit o poezie de-a lui, la finalul evenimentului, de către poetul Eugen Pohonțu.
Actorii s-au desfășurat fără ca nici măcar să ne dăm seama că intram în lumea poetică a Lilianei, o doamnă cu emoția la vedere, cu inima în inima tuturor. O femeie frumoasă în suflet și în ochii lectorului!
Au prezentat la nivel înalt, profesorii universitari doctori Marian Cojoc și Nuredin Ibram.
Ne-au încântat muzical cu piese la 4 mâini din creațiile compozitorilor M. Glinka, F. Schubert, V. Kalinnikov, T. Popatenko, V. Zolotarev, A. Dvorak. două tinere cadre didactice, Elisa Baciu și Ayla Calil, fermecătoare prin delicatețea fizică și artistică.
Am revăzut-o și îmbrățișat-o cu aceeași plăcere pe draga de Claudia-Minela, un spirit puternic, o devoratoare de frumos. A prezentat câteva cărți apărute la editura pe care o conduce. A evidențiat drumul pe care merge editura și alte multe proiecte realizate în timp, precum și susținerea categoriilor defavorizate în literatură: tinerii, cei trecuți de un prag al vârstei și femeia, desigur!
Am primit autograful dorit!
M-am îmbogățit în seara asta cu câțiva creatori: Nuța Istrate Gangan, Valeriu Dg. Barbu, Matei Ungureanu și Emanuel Pătrășcioiu.
Am revăzut-o pe Violetta Petre și am făcut cunoștință cu Carmen Secere și Eugen Pohonțu.
Am simțit că poezia umblă printre vii nestingherită.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!