poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 988 .



Ce ar spune Cocteau?! Din jurnalul unui Copil...
personale [ ]
... copilul meu...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Danaia ]

2018-06-21  |     | 



29.10.2017

VACANÞA DE TOAMNÃ
Mai am la dispoziție 9 zile de vacanță, asta înseamnă mult, nu ? Casa mea este decorată specific sărbătorii de Halloween: cu fantome, dovleci, lilieci și alte chestii amuzante. Cum v-am mai zis, am foarte multe planuri pentru mâine de Halloween. Mâine dimineață, la ora 8, vreau să dau un spectacol cu melodii de Tom Jones, iar pentru Halloween am ales un film de groază: „Contele Orlock .” Deja am pregătit recuzita: sânge fals, oase din plastilină, mantie neagră și carne... falsă. Eiiii, eu mă inspir din filmele horror, dar nu vorbesc de filmele lui Hitchcock care sunt atât de banale. Stephen King face cele mai tari filme horror din care, da, chiar mă inspir!

Am un plan pentru mâine, să o sperii pe bunica. Cu un cearceaf în cap. Așa am băgat-o în sperieți și anul trecut, tot de Halloween. Astăzi vreau să sculptez un dovleac... ca să fie mai mulți... dovleci prin casă. Bănuiesc că spectacolul de mâine va dura foarte puțin. Este seară. Am repetat melodiile lui Tom Jones de două ori ca să fiu pregătită pentru spectacolul de mâine. Ia uite! E doar ora 18:23 și mie mi se părea că-i ora 8 seara! M-am enervat tare că nu puteam filma într-un anumit mod, așa că trebuie să țin EU camera. Încă nu-s obișnuiă cu ora de iarnă și de asta cred că este mai târziu. Apropo de bucuria mea, mâine e vacanță, dar vreau să mă trezesc tot la 7:00. Nu uitați! Eu am descoperit o tehnică de leșinat: vă învârtiți cu capul în jos câteva minute, după care lăsați-vă să picați din picioare. Noapte bună!

30.10.2017
SPECTACOLUL TOM JONES
E dimineață. Îmi amintesc de spectacolul Tom Jones și cad cu capul pe pernă. Lumina soarelui m-a orbit. Asta-i doar o metaforă! Mă ridic din pat și merg la toaletă. Mă întorc în cameră, mă îmbrac, mă pieptăn. După micul dejun, ascult o melodie cu Tom Jones. Începe spectacolul. Cânt vreo șase melodii ale lui Tom Jones și închei cu: Ați ascultat șase melodii de Tom Jones!!! M-am și mirat că am încheiat așa devreme spectacolul! Mâine este Halloween și trebuie să fac un film horror la ora 14. Mi-a venit să mă învârt cu capul lăsat în jos și să cad după aceea. Vai de capul meu! M-am împiedicat de canapea și am căzut izbindu-mă de parchet provocând un zgomot puternic. Din fericire nu m-am lovit niciunde! Ce spectaculos a fost! Ce bine era dacă mă filmam! Bunica vine. Eu încep să mă prostesc. După scurt timp, îi arăt dovleacul pe care l-am sculptat pentru Halloween. Bunica mă întreabă cu ce am sculptat dovleacul; îi spun: cu o șurubelniță! Ieri, am descoperit că filmul Trimisul Satanei are și muzică instrumentală. Când am pus muzica, buni s-a speriat de imaginea lui Andre Linoge (trimisul satanei), însă muzica i-a plăcut. Bunica era înfricoșată, așa că a întors capul și s-a prefăcut că doarme. Când s-a terminat muzica, am căutat imagini corespunzătoare filmului „Trimisul Satanei” și bunicii i-a plăcut mai mult cum arată Andre Linoge și chiar a zis că-i simpatic. Bunica a discutat cu sora ei, iar eu am început să mă dau peste cap prin pat. Pe la ora 15:55 am ieșit afară. I-am dat mâncare pisoiului și am intrat în casă. Am ascultat câteva melodii ale lui Tom Jones, după care am mers în mansardă .


27.02.2018
OIÞA DE PE COLINÃ
După ce am scris jurnalul ieri, am început să mă amuz pe seama unui cântec al lui Joe Dassin. I-am dat titlul „Oița de pe colină ” și am inventat niște versuri caraghioase. Ideea e că melodia nu se numește „Oița de pe colină”. După ce am cântat de mai multe ori, m-am înregistrat cântând cântecul. Bunica s-a amuzat de poantele caraghioase pe care le strecuram din când în când prin cântec. Gabriela Firea (primarul orașului București ) a zis că școlile vor fi închise toată săptămâna din cauza „vremii extreme”. Desigur că m-am bucurat foarte tare! Azi am pocit și cântecul „Fly me to the moon” al lui Frank Sinatra. I-am dat titlul „Zburați-mă pe lună”. „Zburați-mă pe lună ” sună mai amuzant decât „Oița de pe colină ”. La știri au zis că o femeie a murit înghețată de frig. M-am îngrozit atunci când am văzut că la Călimani sunt -38 de grade. Viscolul ăsta a făcut ravagii în România! Zăpada a ajuns la nivelul ghivecelor în care se află niște pomișori. Dacă zăpada se face mai mare decât pomișorii aceia, sigur vom intra în Cartea Recordurilor. Am înregistrat niște muzică compusă de Gary Chang (Storm of the century ) pe telefon . Suna așa de frumos muzica încât am zis deodată: „Ce frumos sună!”. Pe curând !



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!