poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1872 .



Liceul unei adolescente turbulente
personale [ ]
[uneori liceul poate fi un infern]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lola6 ]

2016-05-24  |     | 



Eu nu aș susține "profesorul de matematică".Acolo, la Liceul Net Superiorilor, chiar suntem umiliți.Și ca oameni, și ca personalități. Ni se distruge motivația și creativitatea. Ni se spală creierul. Nu se predă matematică, nici informatică, așa cum își imaginează lumea, decât la clasele normale, în nici un caz la cele olimpice. Se întâmplă să fim numiți leșinături la tablă? E o glumă. Cam multe glume.
Oricum, nu regret că am chiulit și cred că a fost singurul lucru inteligent pe care l-am făcut. Pentru că era imposibil să nu fiu luată peste picior că "ai citit cumva Biblia? ești dinaia?" sau "te-am văzut cu un băiat pe hol", sau, cel mai rău, poreclele, faptul că baia e în continuare comună -sau nu știu, faptul că ni se cerea să învățăm mai mult ca să terminăm orice materie mai repede ca alte licee, dar în același timp fără nici o logică, pentru că de fapt primeam "8" fără să știm nimic -la chimie, cu directoarea. Deci, Liceul Net Superiorilor nu este locul pentru tine dacă ești olimpic și ai și ceva în creier, altceva, cum ar fi, de exemplu, pasiunea pentru poezie sau artă, în timpul liber. Limba română e predată ca pentru cyborgi, iar chimia/ fizica? Uită de toate astea. La filozofie se face educație sexuală, la religie Dumnezeu e asemănat unei nave spațiale.
Nu știu cum e azi, dar așa a fost la mine. A, și o clasă întreagă de olimpici se va simți mereu îndreptățită să fumeze iarbă, să se simtă superioară și deci să se îmbrace numai în negru, și să nu mai aibă nevoie de religie sau de Dumnezeu pentru că ei sunt "generația Harry Potter", să facă chiar vrăji, că au IQ-ul peste medie, și dacă văd că cineva e altfel, să îl calce în picioare pentru că nu e olimpic ca ei.

A, și dacă vreun profesor îndrăznește să dea, pe drept, note prea mici, să fie dat afară pe motiv că e "comunist", pentru ca șefa clasei să poată să își parcheze liniștită Mercedesul în fața liceului.

Ai probleme acasă? Alcoolici în familie? Și totuși te-ai refugiat în învățat și vrei o viață mai bună? Ești olimpic? Și ai ajuns la Liceul Net Superiorilor?

Te vor omorî de la primele ore. Nu vor avea milă. Vor râde de tine când te vei bâlbâi pentru că vii bătut sau înjurat oricum de acasă. Te vor filma, și vei ajunge probabil mascotă la cupa liceelor.
Dacă vei fi la fel de inteligent ca ei, dar pe alt domeniu, te vor considera prost, și nu te vei putea descoperi.
Dacă vei avea o opinie, ți-o vor interzice sau te vor amenința cu exmatricularea.
Dacă vei vrea să citești și altceva la română, te vor trata ca pe un excentric.
Dacă vei dori să înveți logic și să și înțelegi ce înveți, nu doar pentru note, te vor da ca exemplu "prostul clasei".
Ei servesc perfect capitalismul.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!