poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1577 .



Timp în exces, timp micșorat
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2014-10-23  |     | 



1.Fiindul coexistă cu nefiindul, suntem vii prin actele săvârșite transpuse în acțiuni, întâmplări, evenimente, și murim de fiecare dată când ne rugăm și ne închinăm nimicului, iar spațiile neființării sunt umplute cu ipostazele negativului : spleen, blazare, deznădejde, dezamăgire, suferință, eșec, decepție, deziluzie, etc.

2.Surâsul își depune senzualul pe feminitate, de aceea plânsul este o mască pe care o lăsăm acasă.

3.Complexitatea și alambicarea iubirilor ține cont, pe lângă pasiune, patimă, tandrețe, contopire, și de reversul lor, care cuprinde, pe lângă altele, gelozii, dispreț, ură, fricțiuni.

4.Iubirea poate evolua până la paroxism, transfigurată în extaz și sublim, sau poate involua, degenera, iar finalul în acest caz este despărțirea definitivă.

5.Dacă știm să comunicăm cu Dumnezeu, acesta ne arată calea spre lumină, beatitudine și adevăr, revelându-ne nepătrunsul, necunoscutul, necuprinsul și neînțelesul.

6.Timpul poate fi în exces, și atunci îl împărțim în activități fizice, spirituale, hobby, citit, distracție, și astfel umplem cu util și plăcere spațiul temporal, sau poate fi redus și micșorat, și atunci este extins și dilatat de hiatusuri.

7.Sacrilegiul poate fi convertit în sacrosant, iar sfințenia poate fi pervertită în anatemă prin depravare, lubric și imoralitate crase.

8.Tăcerea fecundă poate avea o greutate covârșitoare, dacă nu devine febrilă însămânțând singurătatea, și dacă se asociază cu timpul mort degenerează în spleen și plictis.

9.Când lumea aceasta este covârșită de anost, imund și fad, ne refugiem pe partea cealaltă a lumii, care inoculează în suflet veselia, iar ființa deschisă înspre bucurie, se umple de magie, feeric și mirific.

10.Unii oameni ne pun pe piedestal, ne fac statuie, pentru ca atunci când greșim să ne răstignească pe crucea defectelor, alții ne aruncă în tină, ne tatuează cu defecte, ne scormonesc în lăuntric pentru a căuta neînțelesul și ne demonstrează prin discurs coercitiv că teorema pe care o aplicăm în viață este falsă, fiindcă din ea crește nefericirea.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!