poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 651 .



Bărbatul de 40 de ani
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-10-22  |     | 



Există multe categorii populaționale ostracizate, tiranizate sau nedreptățite, dar nici una din ele nu îmi trezește, mie personal, mai multă compătimire decât categoria bărbaților de 40 de ani.
Față de cei mai tineri, ca și față de propriile lor persoane în anii trecuți, bărbații de 40 de ani se apropie cu repeziciune de momentul maturizării definitive, reușind în fine identificarea, în lumea ostilă și nedreaptă din jur, a priorităților adecvate, îndeosebi a femeilor de până în 30 de ani.
Prinși de obicei între lipsa de viitor a unor relații în care penisul din dotare a căzut de mult pe unul din locurile retrogradante ale priorităților nevestei și existența de opțiuni noi, atrase de sex appealul caracteristic bărbaților cu mașină și portofel, fragilele creaturi păroase se dovedesc extrem de vulnerabile la venerarea, dezmierdarea și apucarea de partea corpului cea mai expusă interacției cu femeia.
Conștient de apropierea apogeului său sexual, masculul speciei umane privește orice irosire în domeniul utilizării muschetei sale hiperactive cu regretul unui fotbalist uitat pe banca de rezerve și întreprinde activ acțiuni prin care femeile din jur să fie din ce în ce mai conștiente de generozitatea sa în domeniu.
Din păcate nevestele de obicei nu pricep aluzia, considerând întrucâtva că și la această vârstă migrena, indispoziția și genunchii strâns lipiți vor avea efectul de dresaj probat de atâta vreme, fără a lua în considerare că, față de masculul care la 40 de ani de-abia începe să iasă din crisalidă ca un fluturaș strălucitor, corola ei devine din ce în ce mai defavorizată în competiția cu pășunile din ce în ce mai înflorite spre care acesta începe să zboare.
Anii de conviețuire de până acum au reușit să convingă nevasta tipică a bărbatului de vârsta a doua că filonul din care se hrănește relația lor a părăsit de mult prohabul, trecând în lumea esoterică a căldurii afective subînțelese și a concluziilor intelectuale presupuse privind monogamia, deși o simplă privire aruncată specimenului tolănit la televizor, cu berea alături și mâna la șliț ar fi putut funcționa ca un semnal de alarmă privind intensitatea și calitatea trăirilor interioare ale acestuia.
Practic bărbații devin victimele inocente ale delăsării vinovate a femeii cu verighetă în ce privește cea mai de preț podoabă a lui și practic silit de situație să caute, uneori cu prețul casei, familiei și a mașinii acel ogor, de obicei mai tânăr, în care sămânța și plugul îi sunt binevenite.
Nu pot înfiera femeia în combinația aceasta, dar cu siguranță nici bărbatului expus la feromoni nu i se poate, în mod obiectiv, găsi vreo hibă.
Legislația ar trebui îndreptată pentru a proteja această categorie handicapată și îmi place să cred că acceptarea socială, încurajarea și admirarea lor va căpăta, cândva, nivelul meritat.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!