poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1839 .



O nouă carte a prozatorului israelian Amos Oz tradusă în românește
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marlena ]

2014-09-29  |     | 



Zilele acestea va apare în cadrul "seriei de autor" a editurii Humanitas o nouă carte a prozatorului israelian Amos Oz. Cartea se numește "Între prieteni" și este tradusă din ebraică în românește de mine.
Redau ceea ce este scris pe site-ul editurii Humanitas:

Între prieteni este „un roman din povestiri“ ce recompun universul dens și apăsător al vieții într-un kibbutz din anii '50 ai veacului trecut, în răstimpul dintre două războaie. Viața locuitorilor este aspră, guvernată de reguli inflexibile și, uneori, absurde, iar personajele suferă, de fapt, de singurătate, cum ar fi tatăl care nu poate accepta faptul că trebuie să-și culce fiul, noapte după noapte, într-un dormitor special, destinat tuturor copiilor din kibbutz, tânjind mereu după apropierea trupului mititel si alimentându-și zi după zi frustrarea. Un alt tată încearcă să recupereze relația cu fiica lui, elevă încă, dar care are o legătură amoroasă cu unul dintre profesorii ei, acesta din urmă fiind celebru, de altfel, pentru numărul mare de căsnicii și relații avute de-a lungul timpului. Întreaga comunitate vuiește în clipa în care secretarul, un tânăr destoinic, întâiul copil născut în kibbutz, este bănuit a avea o relație secretă cu una dintre cele mai frumoase și dorite femei – o tânără căsătorită, în mod inexplicabil, cu un bărbat lipsit de maniere, total nepotrivit pentru ea. Un cuplu tânăr se destramă din pricina infidelității soțului, însă dintr-un schimb de scrisori între soție și cea pentru care a fost părăsită ajungem să cunoaștem viața monotonă și neîmplinită a tinerilor care trăiesc în kibbutz. Părinții își sacrifică relația cu proprii copii de dragul unor idealuri pe care nu le pot depăși, iar copiii lor, odată deveniți adulți, caută instinctiv o fericire pe care o bănuiesc în afara granițelor kibbutzului.

„Între prieteni explorează strălucit relațiile nesigure și sensibile dintre bărbați și femei, dintre părinți și copii, dintre prieteni și dușmani, într-un limbaj care se potrivește perfect cu tonul laconic al narațiunii.“ (The Guardian)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!