poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 892 .



Viața se extinde și se contractă
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2014-08-22  |     | 



1.O viață trăită în sens negativ, cu sincope și secunde muribunde, începe să curgă ca o lacrimă imensă, în care este înecată tristețea, ce țipă după ajutor, însă nu este ascultată decât de nefiind.

2.Un întuneric profund sufocă vederea, la fel cum o lumină orbitoare strivește privirea, care nu se poate proiecta în policromia realității.

3.O viață trăită în sens pozitiv, cu elanuri, avânturi și entuziasmuri, reglând funcționarea optimă a organelor și revigorând activitatea psihicului, dezvăluie minunile, enigmele și misterele din imanența lumii și contribuie la desăvârșirea și plenitudinea omului.

4.Frumosul și sublimul țin de estetică, imperfecțiunea și imundul țin de partea întunecată a teluricului, iar beatitudinea, extazul și esotericul sunt legate de partea luminoasă a metafizicii și misticii.

5.Viața se extinde și se contractă în fluxuri succesive, se extinde când inserează sublimul și fericirea, aleatorii și caduce, se contractă când se insinuează în spațiile ei eterogene deznădejdea, disperarea și decepțiile.

6.Când lumea se deschide irizațiilor și eflorescențelor spiritului divin, își redobândește semnificațiile pozitive și își prelungește conexiunile în Natură.

7.Când te transformi în altceva ce nu face parte din structura ta existențială, se activează alter-ego-ul, luptând cu entitatea nou creată, iar când ești tu însuți înscris în tipare personale, alter-ego-ul și ego-ul intră în simbioză, și rezultatul ei creează stările de bine.

8.Când timpul este expulzat înafară din noi înșine, se cască un gol acut, ca un simptom al unei boli necunoscute, și dacă ai căzut în el ajungi în bolgii, de unde nu ne poate salva decât spiritul divin, infiltrat în mințile oamenilor.

9.Cumpărătorii de vise la licitația anormalității, își vând rațiunea, intelectul și cugetul oamenilor care gândesc cu instinctele, și pun în locul lor visele crescând diform în minte și obturând viziunea logică proiectată peste realitate.

10.De-ar fi să fie Dumnezeu femeie, i-ar îmblânzi pe bărbați și ar extrage din totalitatea cuvintelor două vieți aureolate de plenitudine : una în care să înveți să cunoști esența lucrurilor și a omului, și alta în care să te închini ei, femeii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!