poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 528 .



Demonstrații
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-08-11  |     | 



Din câte motive de protest ar exista pentru ieșit în stradă (sărăcia și scăderea economică permanente, corupția nestăvilită, sistem sanitar în colaps, pensii de mizerie, matrapazlâcurile din afacerile publice, politicile monopoliste, privatizările cu cântec, ineficiența sistemului de învățământ, incompetența generalizată - aș putea enumera încă o oră) pare că susținerea varanului și a unor posturi TV prin nimic remarcabile, altfel decât prin nonneutralitatea politică asumată, este nu numai inutilă (la urma urmei nici 90% din participanții la un referendum național nu au însemnat ceva semnificativ pentru Băsescu și ai lui) dar și un semn de intensă paucitate mentală.
Cât de idiot trebuie să fii să ieși la 40 de grade, duminica, în sprijinul unui securist care tocmai a fost condamnat pentru că a cumpărat marfă de 60 de milioane de la stat cu câteva sute de mii dați în rate si pentru lacheii lui plătiți? Cât de ischemic îți poate fi creierașul dacă, din atâtea strâmbăciuni din jurul nostru alegi să protestezi taman la ceea ce, în limitele în care justiția omenească nu este absolută, pare a fi un gest judiciar adecvat.
Cum poți crede că un fost securist, afacerist de venalitate dovedită, cu un discurs neclar dar demagogic și de o amploare politică nedepășind curtea din fața casei sale este în fapt marele opozant al poporului la pecingea băsistă, numai și numai pentru că dintr-o parte a banilor furați și-a făcut televiziune.
În ultimele luni pe care strigoiul de la Cotroceni le mai are ca să ne bântuie înainte de retragerea definitivă, alături de antemergătorii lui prezidențiali la ghena de gunoi a istoriei nu mai avem nevoie de Voiculescu pentru a-l înjura, după cum de fapt nu am avut nevoie niciodată.
Ce am putea face ar fi ca, prin discernământ și implicare inteligentă să evităm regenerarea acestor lighioane, sub alte nume, în viitor.
Pentru că din păcate propensitatea poporului nostru de a alege băsești și a beli ochii, ciuli urechile și deschide sufletele la tot felul de antene este infinită...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!