poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 977 .



clopotarul peltic
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cristina-monica ]

2014-07-18  |     | 



când l-au îngropat pe bunicul clopotarul a venit la priveghi. fixa obiectele din încăpere cu ochi mari de catifea. strângea păhărelul de tărie în pumnul prea mic pentru un bărbat. vorbea cu limba împleticită despre sentimentul datoriei împlinite de parcă ar fi vorbit cu mortul în timp ce își trecea căciula dintr-o mână în alta. după ce a plecat era ca și cum rămăsese cuminte pe scaun. se uita în spatele oglinzii acoperite. precis trebuie să fi fost ceva acolo.

pe ulița părăsită toate sunt la locul lor ca într-un vis. murele sălbatice printre urzici dansul fluturilor de varză cuiburile de păianjen sub porțile acoperite pline de praful verii trecute. în singura casă primenită cu răchitan la poartă și cerceluși roz sub ferestre stă clopotarul peltic. ridic de jos o pietricică netedă pe care o cunosc parcă din copilărie și nu știu unde s-o arunc fiindcă nu am buzunar. e ca și cum aș fi cules fructul oprit.

sub bolta clopotniței pictată precum cerul atârnă frânghia înnodată a clopotului. ceva începe și altceva se sfârșește în acel loc. sub clopot nu ești nici înăuntru nici afară. ești la mijloc. murmurul slujbei și foșnetul naturii se cuminecă între ele. mă simt sfioasă ca o mamă care nu intră în biserică la botezul fiului ei. aștept să se tragă de ieșire.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!