poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 615 .



În staul
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-05-16  |     | 



Într-un celebru clip, în stilul lui inconfundabil, George Carlin explică faptul că ceea ce publicului rumegător de propagandă i se prezintă ca fiind drepturi sunt de fapt niște privilegii temporare pe care cireada le primește de la stăpânitori.
Că drepturile nostru la nutreț, apă, bălegat și junci tinere depind de necesitatea de burgeri, piele și clei a stăpânilor grajdului mondial în care ne petrecem, mugind sincronizat cu vitele de la televizor, viața de zi cu zi, și pot fi revocate în orice moment aceștia decid sacrificarea șeptelului.
Ideea că suntem doar niște sclavi cu lanțuri invizibile, niște turme de ierbivore crescute pentru mulgerea constantă a forței noastre de muncă și tunderea periodică a lânei fiscale ce ne crește pe dârlogi ar fi intolerabilă dacă nu ni s-ar inocula de mici ideea că ne-am născut în cel mai bun și cel mai echitabil dintre staulurile posibile.
Din perspectiva noastră, față de țările civilizate, în care creșterea, tunderea și mulsul șeptelului se fac în condiții civilizate, de natură a ascunde acestuia realitatea cu oarecare stil și strălucire, tăpșanul nostru românesc se dovedește a fi destul de transparent pentru aceia dintre bivoli ce-și mai ridică cornițele din fân și meditează. Boilor noștri aleși le lipsește subtilitatea de a ne face țarcul suportabil și destinul nostru spre fabrica de oase poate fi lesnicios înțeles în șfichiul gârbacelor ciobanilor care ne cârmuiesc.
Dacă ovinele occidentale sunt mulse automat noi facem, cu ugerele noastre semipline, cozi să ne depunem laptele la buget. Veterinariilor noștri le lipsește cheful și vitaminele americane astfel că lâna noastră e de principiu mai lăsată. Deplasările printre tăpșane se fac pe drumuri desfundate pe care ne bulucim mugind unii la alții, otava noastră este adesea expirată iar văcuțele noastre cele mai nurlii visează strălucirea grajdurilor occidentale.
Este desigur deprimant să realizezi toate acestea. Dacă o faci tendința naturală de a reacționa poate fi înțeleasă de cei din jur, intoleranți față de bombe, carabine cu lunetă și alte modalități rezonabile de protest, ca o formă de psihopatie periculoasă.
La urma urmei păscutul, rumegatul, mugitul, bălegatul și inseminarea văcuțelor sunt drepturile noastre fundamentale și, evident, numai terorismul bivolilor psihopați le poate pune în pericol.
Căci dincolo de pereții grajdului nostru este o lume cu adevărat periculoasă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!