poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1073 .



Porcii nu mint niciodată!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cotangenta ]

2014-03-17  |     | 



Porcii nu mint niciodată!
Oamenii, din păcate o fac mai mereu. Ba din nevoie, ba pentru a-și urmări un scop, ba din iubire, ba din mai știu eu ce alt scop nobil care ar face întreprinderea minciunii să „merite”.
Nici măgarii nu sunt „măgari” oricât de mult am marșa pe trimiterile spre lumea animală mizeria umană e mult mai infectă decât orice fel de căcărează. Atât rezultatul firesc al digestiei dar mai ales produsele infestate de putrefacția egourilor. Dealtfel, cu cât soclul de pe care se privește cu scârbă lumea e mai înalt cu atât mai josnică e judecata, iar pretențiile de autoritate supremă amorțesc orice noimă a bunului simț. Din păcate istoria, deși se repetă, e așa greu de urmărit încât nu mai trebuie să mire pe nimeni repetarea greșelilor. Mai ales a celor fundamentale.
Pretenția de adevăr și lupta oarbă în apărarea propriilor concepte se ascute întotdeauna atunci când pasiunile depășesc firescul. Se vorbește tot mai mult de demnitate. Parcă cu atât mai mult când lumea noastră se adâncește în promiscuitate. Nu trebuie să privim departe. E de ajuns să ne uităm în oglindă. Tot ceea ce se naște în jurul nostru, de la lumea politică până la ceea ce numim high-life, de la manele până la showurile păcătoase, de la imposibilele asfaltări până la Calea Lactee, toate acestea s-au născut din gândul și inima noastă. Din lipsa noastră de atitudine, din lipsa noastră de implicare, din lipsa noastră de respect. Ce e mai rău în societatea noastră este tocmai lipsa unei scări a valorilor. Amestecarea fără precedent a banului în tot ceea ce „curgea”înainte firesc. Totul pleacă totuși din lipsa de educație. Nu poți cere ignoranților mai mult de ce vedem azi. Nu e de vină doar Antena 3 dar nici doar Andrei Pleșu pentru ce se întâmplă acum.
Mă uitam la nesăbuința unuia Neamțu care a trimis mitingul decenței în desuet. La strigătele ”Pleșu președinte”. Cum ar arăta o Românie condusă de un filozof?!... Off, cât de poeți putem fi când e vorba de a lua atitudine împotriva a ceva mult mai complex decât pare la o primă privire.
Faptul că o mare parte a intelectualilor sunt priviți așa e și faptul că s-au amestecat în troaca porcilor așa că mirarea că sunt mâncați e hilară. Nu poți prinde pește dacă îți este frică de baltă. Când vrei să te hârjonești cu maidanul trebuie să-ți pui jampierii și să te aștepți și la faulturi. Când dai cu pumnul nu aștepta ca adversarul să-ți zâmbească frumos și să se recunoască învins.


Tudor CALOTESCU

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!