poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1461 .



Jurnal Spaniol
personale [ Jurnal ]
Un român în Þara lui Don Quijote

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [armaghedon ]

2012-12-10  |     | 



Xativa, 8 August

iOlla, Espana!
Pământ binecuvântat al prosperități mele!
Iată-mă în Spania. Iată-mă într-un loc de unde mă voi reîntoarce în țara mea un alt om. Azi am călcat pentru prima dată pe pământ Spaniol împreună cu vară-mea, Dorina, soțul ei, Ionuț și frații ei Andrei și Iulică. Am venit aici la solicitarea Dorinei căreia trebuie să-i mulțumesc. Cu toate că mi-am lăsat în țară soția și doi copii, nu-mi pare rău. Știu că voi putea să creez copiilor mei un viitor, ceea ce în România nu aș fi putut face niciodată. Și de altfel mă întorc de Crăciun.
După ce am coborât din microbuzul cu care am venit aici, din autogara din Valencia am luat un taxi până la gară, de unde am mai mers o jumătate de oră cu trenul până în Xativa (Așa se scrie în Catalană și se citește Cșativa, iar în Castellană se scrie Jativa și se citește Hativa), unde Dorina are un apartament închiriat.
Ionuț, soțul ei, are o firmă de construcții aici și voi lucra pentru el începând de poimâine. Mâine stau acasă pentru a mă odihni după călătoria de aproape trei zile și-mi voi așeza din lucrurile aduse cu mine. (Nu am luat prea multe pentru că oricum nu am venit în vacanță)
Voi locui cu ei în acest apartamernt unde mai locuiește încă un frate de-al Dorine, Mihai și un prieten al lui, Costel. Nu mă deranjează. Chiria, care după cum am fost informat costă 300 de euro o vom împărți între noi și astfel voi avea posibilitatea să economisesc mai mult.
Mâine ies să o anunț pe soția mea că am ajuns și că totul e bine.




Xativa, 12 August

Încă nu am început lucrul. Ionuț spune că sunt niște controale și se teme să mă ia deocamdată pentru că nu am acte cu drept de muncă. Doar Andrei a mers la muncă undeva la cules de măsline. Ionuț mi-a promis că o să-mi caute și mie undeva un loc la măsline până când se va mai potoli cu controalele.



Xativa, 18 August

Azi a fost prima mea zi de muncă. Am mers la cules de măsline la o fermă. Îmi plătește 20 de euro pe zi. Nu mi se pare foarte greu. Þi se dă un fel de coș confecționat dintr-o bucată de prelată întinsă pe un schelet metalic. Acesta are două bretele și se pune pe după cap, iar coșul vine în față aproape încingându-te, fiindcă prezintă și o scobitură unde intră corpul iar el se duce pe sub brațe pentru a nu cădea măslinele pe jos. Aceste coșuri se numesc Avion. Măslinele le strângem cu mâna. De fapt se bandajează degetele cu un fel de scoci și le tragem ușor în coș pentru a nu se lovi prea tare. Acestea sunt măsline de consum verzi. Cele negre se strâng în Decembrie din câte am înțeles de la alți români ce lucrează aici
Primii mei bani câștigați aici. Îi voi pune deoparte. Mâncare mai am de-acasă, la fel și țigări.

h: 21.15

A venit Dorina și mi-a cerut bani pentru curent. I-am dat 13 euro. Mai am 7 euro, dar mâine voi merge din nou la muncă și voi câștiga alții



Xativa, 19 August


Acum am ajuns acasă de la muncă. Aș mai fi avut 20 de euro dacă nu ar fi trebuit să dau 15 euro pentru a schimba butelia. Asta e. Orice început necesită cheltuieli.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!