poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1154 .



Concurs de creație umoristică la Turceni, Gorj
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Silvero ]

2012-03-27  |     | 




Festivalul de creație umoristică “Al. C. Calotescu-Neicu”, ediția XX-a
Turceni, Gorj
19-20 aprilie 2012

Regulament

Parte integrantă a creației literare, creația umoristică se bucură de o deosebită aderență la public, îndeosebi după 1990. Pe această idee se înscriu și eforturile organizatorilor Festivalului “Al. C. Calotescu-Neicu”, unul dintre epigramiștii de seamă ai țării din perioada interbelică, fiu al meleagurilor din Turceni, cu scopul de a menține interesul creatorilor din domeniu și de a-i stimula. Actuala ediție păstrează formula de bază a festivalurilor de umor. Acesta se înscrie pe linia festival-concurs, cu caracter interjudețean (pentru județele Olteniei), neimpunând condiții de vârstă pentru concurenți. Organizatori: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Cilturii Tradiționale Gorj, Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, Consiliul Local și Casa de Cultură Turceni, Liga Culturală “Fiii Gorjului” București.

Participare
Festivalul se organizează pe trei secțiuni:
- epigramă (minim 10, din care 3 pe tema “alegeri/ culegeri ”);
- revistă de umor, - colectivă sau individuală; pentru această secțiune se trimit cel puțin două exemplare din numerele apărute în perioada 2011 – 2012. Sunt acceptate și plachete umoristice individuale sau colective apărute în această perioadă. Sunt acceptate în concurs lucrări umoristice ale creatorilor din județele Olteniei (Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt ,Vâlcea).
- umor la rotativă (creație literară umoristică, fotografie și caricatură publicate presă) Concurenții la această secțiune vor trimite un dosar de presă care să cuprindă respectivele creații..
Lucrările în concurs trebuie să parvină la sediul juriului până în ziua de 9 aprilie a.c., respectându-se formula clasică de participare: plic închis, cu motto și o fișă sumară, din care să nu lipsească numărul de telefon la care pot fi anunțați concurenții. Lucrările nedactilografiate nu vor fi primite în concurs. Plicurile pentru concurs vor putea fi depuse direct sau expediate pe adresa Centrului județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Gorj, str. Eroilor, nr. 15, cod. 210135 -Târgu-Jiu. Concurenții pot participa la ambele secțiuni, nefiind acceptați în concurs laureații (premiilor I) ultimelor trei ediții. În aceeași perioadă se desfășoară și Festivalul de umor al elevilor, după un regulament aparte. Lucrările din concurs nu se restituie.

Premii
1. Secțiunea epigramă
Premiul I : în valoare de 500 lei acordat de Consiliul Local Turceni.
Premiul II: în valoare de 400 lei, acordat de Biblioteca Județeană Gorj.
Premiul III: în valoare de 300 lei, acordat de Casa de Cultură Turceni.
2. Secțiunea revistă de umor
Un singur premiu în valoare de 250 lei, acordat de CJCPCT Gorj. În funcție de aderarea la idee, mai pot fi acordate și alte premii de către instituții culturale, publicații și edituri gorjene, societăți particulare, persoane fizice etc. În cadrul Festivalului se va desfășura și un concurs fulger de epigramă, dotat cu premii în obiecte, asigurate de Casa de Cultură Turceni, din sponsorizări.
3. Secțiunea umor la rotativă (creație literară umoristică, fotografie și caricatură publicate presă)
Un singur premiu în valoare de 250 lei, acordat de CJCPCT Gorj.
Casa de Cultură din Turceni va acorda un premiu pentru caricatură în valoare de 500 de lei. Premiile nu se impozitează. (cf. O.G. 7/2001, art. 3) Decernarea premiilor se va face în 20 aprilie, începând cu ora 11.00, la Casa de cultură Turceni, unde va fi vernisată și o expoziție de caricatură asigurată de Liga Culturală “Fiii Gorjului” București, precum și o expoziție de desene ale elevilor din Turceni.
Juriul - Va fi format din umoriști consacrați și reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.- Lucrările de jurizare se vor desfășura în ziua de 19 aprilie la sediul CJCPCT Gorj. În cadrul Festivalului, membrii juriului vor participa la o întâlnire cu umoriștii gorjeni și cu elevii Grupului școlar industrial Turceni.Laureaților, precum și altor concurenți ale căror lucrări prezintă valoare apropiată celor premiate,. li se vor acorda diplome. Informații suplimentare la C.J.C.P.C.T. Gorj, tel/fax.: 0253/213710 și Cons. Local Turceni: 0253/335026; Casa de cultură Turceni - 0253/334293.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!