poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3202 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 46

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-12-11  |     | 



Pe scurt
Într-o săptămână germană – 46

Editura Bastei Lübbe din Köln a preluat renumita editură Eichborn din Frankfurt pe Main. Suma de cumpărare nu este cunoscută. Unii dintre cei 20 de angajați ai editurii vândute vor merge la Köln. Cele 12 apariții, programate pentru programul de primăvară, vor fi menținute și în programul noului conglomerat de edituri, la fel ca cele 700 de titluri care au apărut la Eichborn de la înființarea editurii în anul 1980.

„Un pictor sau scriitor nu încetează să fie creator numai fiidcă a ajuns la vârsta piensiei”, spune Helmut Markwort, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști și editori din Germania. Săptămâna aceasta a împlinit vârsta de 75 de ani. În 1993 a apărut primul număr al revistei FOCUS, editat de Markwort, produs de presă care a rămas până azi o concurență serioasă pentru renumitul săptămânal german DER SPIEGEL. Jubilarul a mai declarat cu ocazia zilei de naștere: „Cine exercită o meserie de înclinație continuă să muncească.” Jurnalistica pare a fi o astfel de meserie. Tot în săptămâna trecută un alt mare om de cultură german, jurnalist și editorul revistei CICERO, a împlinit vîrsta de 70 de ani, fără să se gândească la pensie: Michael Naumann, care a recomandat-o pe Herta Müller pentru Premiul Nobel de Literatură.

Editura Knaus face în săptămânalul DIE ZEIT publicitate pentru volumul de eseuri Die Deutsche Seele (Sufletul german) cu propoziția: „O carte extraordinară pentru toți cei care iubesc Germania.” Autorii cărții sunt Thea Dorn și fostul bănățean Richard Wagner.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!