poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1530 .



Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”
personale [ ]
Ediția a X-a, Târgu-Jiu, 8-10 august 2011

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Silvero ]

2011-07-22  |     | 



Organizat de către Consiliul Local și Primăria municipiului Târgu-Jiu, Ministerul Culturii și Patrimoniului Cultural Național, Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu-Jiu. Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” continuă și în acest an demersul de relansare a unui gen muzical deosebit de valoros, propunându-și să promoveze noi valori reprezentative pentru folk-ul românesc.
Exceptând concurenții selectați în urma participării la Tabăra Națională de folk de la Calafat, ediția 2011 (manifestare legată printr-un fericit parteneriat de Festivalul „Poarta Sărutului”), ceilalți interpreți și grupuri folk vor fi înscrise în concurs în urma unei preselecții on-line. În acest scop, până cel târziu 29 iulie 2011, cei interesați vor trimite în format MP3, pe adresa de e-amil [email protected], înregistrările a două piese de muzică folk originale, împreună cu fișa de concurs, care va conține: numele interpretului sau al grupului, domiciliu vârsta, ocupația, autorul muzicii și al textului, adresa de e-mail și / sau numărul de telefon pentru contactare și comunicarea rezultatului preselecției.
Juriul ediției 2011 este prezidat de dl. Mircea Vintilă. Directorul Festivalului: Viorel Gârbaciu, director al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, inițiatorul acestui eveniment. Fiecare județ poate trimite în concurs maximum câte un reprezentant la cele două secțiuni (interpreți folk/grupuri folk, acestea din urmă cu maximum 5 membri în componență). Concurenții admiși în urma preselecției vor prezenta în concurs două piese originale. Una din melodii trebuie să fie obligatoriu circumscrisă tematicii Festivalului, deci un cântec de dragoste. Concursul propriu-zis se va desfășura pe scena Teatrului de Vară din municipiul Târgu – Jiu (sediul Școlii Populare de Artă), în serile de 8 și 9 august; pentru ultima seară, cea din 10 august, sunt programate Festivitatea de premiere și Gala Laureaților. În fiecare seară vor avea loc recitaluri susținute de personalități ale folk-ului românesc. Tot cu ocazia Festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităților prezente cu această ocazie la Târgu – Jiu.
Organizatorii asigură cazarea și masa pe toată durata festivalului, cheltuielile de transport fiind suportate de concurenți.
Juriul, împreună cu instituțiile organizatoare, va acorda premii în valoare totală de 7.200 lei, la care se adaugă eventuale premii oferite de partenerii media sau sponsori. De asemenea, vor fi acordate diplome de excelență și premii bănești personalităților folk-ului românesc invitate la Festival. Vă așteptăm cu drag în orașul lui Brâncuși!

Florin Cârciumaru
Primarul Municipiului Târgu-Jiu
Persoană de contact Viorel Gârbaciu – 0724.279.794, e-mail: viorelgâ[email protected] sau – 0253215945, e-amil [email protected]

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!