poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3267 .



În sprijinul propunerii legislative de dublare a filmelor
personale [ ]
Ca să ascultăm și cealaltă parte

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Laurone ]

2011-05-09  |     | 



Așa cum a susținut dl. Victor Socaciu în Expunerea de motive la propunerea de legiferare a dublarii filmelor străine în limba română, aceasta duce la protejarea identității naționale și ajută la recepționarea mesajului filmului și de către categoriile defavorizate (copii, bătrâni, pensionari, Marean Vanghelie etc).
Perfect conștienți că urmărirea subtitrării este o activitate care solicită, într-adevăr, un mare efort fizic și intelectual, venim în întâmpinarea acestui demers și mergem chiar și mai departe, propunând ca nici măcar filmul să nu mai fie difuzat, fiind arhisuficient dacă cineva ( chiar și Mircea Badea), ni l-ar povesti, cât mai pe scurt, nemaifiind necesar să stăm ore întregi cu ochii lipiți de televizor, timpul astfel scutit putând fi folosit la alte activități mai utile ( comutat pe Irimonopepeoana, sau pe Gigi Saga).
Pentru exemplificare, sugerăm câteva filme care ar putea fi astfel difuzate in pauzele dintr reclame sau în intervalul în care își trage Nicolae Guță mucii:

CASABLANCA: Un tip o iubește pe una care i-a dat papucii și o revede în restaurantul său din Casablanca, unde pațachina vine cu gagiul cel nou. Au loc câteva chestii, după care se despart iar!

RAMBO 1: Unul șucărit fleașcă se ascunde în munți și îi caftește pe toți. La final îi pare rău.

PE ARIPILE VÂNTULUI: Era odată în America.... Hopa, ăsta nu, că mă așteaptă dealurile Moldovei.

CEI ȘAPTE SAMURAI: La țară, unii fac scandal. Se adună șapte samurai care sar pe șapte cai de strigă șogunul „Vai” și le fac harachiri la toți răii.

RAMBO 2, 3, etc. : Tot ăla șucărit ia la omor poporul vietnamez (R2), poporul chinez (R3) după care așteaptă RAMBO 4, ca să vadă cine mai supără marele popor american.

Și exemplele pot continua, totul fiind să ai ceva cultură cinematografică și să se poată sintetiza întregul mesaj în cât mai puțină vorbărie și în cuvinte cât mai accesibile.
Astfel, poporul român va avea cea mai protejată limbă, cel mai odihnit creier și cel mai mult timp liber.
Konieț filma!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!