poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1550 .



De ce credem in Dumnezeu?
personale [ Gânduri ]
Si nu ne inchinam la Soare...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [DeZeew ]

2010-11-22  |     | 



De ce credem in Dumnezeu, Allah, Budha, s.a.m.d. ? De ce devenim sclavii unei religii si apoi respingem si denigram toate celelalte religii? De ce zeul in care crezi tu este intotdeauna cel adevarat iar ceilalti zei sunt pure creatii ale imaginatiei. De ce?
Am fost si am sa raman intotdeauna adeptul ratiunii, fapt ce m-a indepartat putin cate putin de credinta in personaje mitice si legende puerile. Cum ajungem sa credem in Dumnezeu ( sau alti zei)? Simplu. Influentati de persoanele din jurul nostru. Nu exista nici un caz in care un ateu, prin cercetari amanuntite si descoperirea unor dovezi concludente, sa devina un adept al unei credinte, dintr-un motiv cat se poate de concret. Aceste dovezi nu exista, nu au existat niciodata si nici nu vor exista.
Religiile sunt bazate pe idei, credinte, sperante, nu pe dovezi concrete. De unde si citatul preferat al credinciosilor “crede si nu cerceta”. Intrebarea fireasca ar fi de ce sa nu cercetez? Sunt anumite lucruri pe care le-as putea descoperi daca as cerceta? Sau din contra, cercetand mi-as da seama ca de fapt nu e absolut nici un indiciu care sa ateste existenta unei fiinte superioare?
De ce crezi in Dumnezeu si nu in Allah? Este o consecinta a amplasarii geografice. Un om nascut in Spania sau SUA va crede, cel mai probabil, in Dumnezeu , spre deosebire de unul nascut in Turcia care va crede in Allah. Asadar, ar fi fost la fel de posibil ca tu sa fii ortodox, musulman, budhist sau pur si simplu sa te inchini la Soare, in functie de locul nasterii.
De asemenea, nimeni nu se naste cu o anumita credinta. Aceasta ne este impusa, de o maniera mai mult sau mai putin imperativa, de catre parinti, prieteni, apropiati. Astfel, crestem cu aceasta idée intiparita in minte, fara sa mai cercetam informatiile ce le primim de-a lungul timpului.
Eu am ales sa gandesc de unul singur, sa cantaresc toate informatiile ce le primesc si sa iau decizii in functie de rezultatul analizei mele proprii. Astfel, nu cred nici in Dumnezeu, nici in Allah sau Budha, nici nu ma inchin la Soare. Nu cred ca suntem creatiile unei fiinte superioare, ci rezultatul evolutiei iar Biblia nu e altceva decat cea mai bine vanduta carte la nivel mondial si atat.

“Sustin ca amandoi suntem atei. Eu doar cred mai putin cu un zeu decat tine. Cand vei intelege de ce ii respingi pe ceilalti zei posibili, vei intelege si de ce il resping eu pe al tau.” Stephen Roberts

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!