poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1684 .



Combinații de criză
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [karmacristina ]

2010-07-23  |     | 



Femeile fără un serviciu, fără niciun rost și fără niciun Dumnezeu din două sate olandeze au ajuns să fie întreținute de Primărie. Șomerele vor primi o sumă de bani pentru a-și cumpăra haine, pentru a se îngriji la coafor și cosmetică și pentru alte trucuri de înfrumusețare, numai să-și găsească un bărbat cu bani! Primăriile din cele două sate consideră că dacă șomerele se mărită cu bărbați potenți financiar nu ar mai trebui să le acorde lunar șomajul și ar scuti aproape o jumătate de miliard de euro. Mai bine o dată și bine decît un an continuu – s-au gîndit autoritățile din cele două comunități înainte să trimită la cursuri matrimoniale 70 de femei fără serviciu. După înfrumusețare și după ,,absolvirea’’ cursurilor matrimoniale, olandezele vor ieși în lume la agățat bărbați cu bani.
Nu degeaba am explicat în detaliu metoda căsătoriilor de criză... care ar putea avea aplicabilitate și la Făgăraș. Cu puțină bunăvoință din partea Primăriei și două castinguri (unul la ștrandul Laguna Albastră și celălalt pe terasele din fața Primăriei) s-ar găsi pretendente din belșug. Cu ceva haine cumpărate de Primărie, un tuns, o epilare si un machiaj zdravăn, femeile din Făgăraș vor putea cuceri Vestul! Și nu orice vest, ci unul occidentalizat care începe cu Austria și se termină cu Italia, Franța, Germania, de unde fericitele beneficiare ale ,,impulsului’’ dat de administrație se vor întoarce cu investitori... în proiecte de promovare ale Cetății, în micro-hidrocentrale pe rîurile de munte, în făbricuțe bio, în pîrtii de schi... și în orice afacere care ar ar duce o redevență lunară bugetului local, sărac lipit pămîntului.
Mai rămîne un aspect deranjant la prima vedere: garanția că ,,femeile administrației’’ se vor întoarce cu investitorii la locul de baștină! Cum are încredere Primăria că ,,sponsorizata’’ după toate cîte a primit, mai vine cu neamțul la braț, dispus să-și cheltuie banii în orașul lui Radu Negru? Simplu: face un contract. Se va stipula că stabilirea acesteia în țara străină înseamnă nerespectarea înțelegerii și se pedepsește ca atare.
Uite așa scapă statul de plata șomajului și bugetul local de faliment. La vremuri crizate există soluții crizate... trebuie găsiți însă și oamenii crizați care să le pună în practică! Nu-i chiar un cap de țară punerea teoriei ,,în funcțiune’’avînd în vedere migrația mare, de la sine, a populației înspre Vest. Dacă oricum pleacă în alte țări să muncească, precum Adelina lui Vîrciu, dansatoare în cluburi, nu mai bine se duce direct cu banii de hotel în buzunar, cu o garderobă de invidiat și cu o față de fată cuminte?! La întoarcere ajunge cu imaginea nepătată, cu bani de-o casă pe strada Livezii (sau pe unde-or mai fi terenuri) și cu bărbatul vieții ei, mare investitor în Municipiul Făgăraș!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!