poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3747 .



Pagină din jurnalul traversărilor
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-05-07  |     | 



Era expert în traversări. Traversase, perpendicular, pe sub un avion aflat în zbor. Traversase printr-un automobil parcat: a intrat pe o ușă și a ieșit pe cealaltă. Le-a închis pe amândouă. Proprietarul și-a putut vedea liniștit de drum.
A traversat binele și răul. În cazul ăsta și-a pus imaginația la treabă, nu glumă. Răul trebuie traversat cu ochii închiși, binele se înfruntă pieptiș. În cele din urmă a traversat prin viață. A fost ca la o cursă cu obstacole. Ba nu! A fost ca la slalom: peste tot erau țăruși înfipți.
Cu scor dublu a traversat un nor vulcanic. A făcut un tunel, așa că a traversat și norul vulcanic și tunelul. Altă soluție n-a găsit.
Periodic traversa perioade de bilanț. Era enervant și plictisitor: de fiecare dată constata că obținuse punctajul maxim și că nu se putea nici bucura, nici întrista; ca să nu încurce tipologia traversărilor, trebuia să fie cu mintea trează.
A traversat și prin uși. Suna, i se deschidea, își depunea opțiunea; nu i se deschidea, bătea la altă ușă.
Insolvabilă a rămas problema traversării podului. Un pod este un nonsens. El însuși închipuie o traversare. Pe de altă parte, traversând traversarea, înseamnă că traversezi și apa; dacă traversezi apa, însemna că nu traversezi podul; ori, aici lucrurile sunt clare: ori/ori, nu și/și!

Aștept întrebări.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!