poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 934 .



Haita
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [paulb ]

2010-03-01  |     | 



O anumită natură și un anumit model comportamental animal, a fost transformat și adaptat în societatea românească, la cel mai înalt nivel: politica. Vorbim despre haită, forma cea mai superioară de organizare a politicii românești. Este rezultatul firesc și logic al unei evoluții ineluctabile începute în ’89. Este consecința inevitabilă a unui popor fără atitudine națională, a unei societăți în care cei care mai au niște principii sănătoase sunt prea puțini pentru a schimba cursul istoriei. De aceea suntem la cheremul haitei politice care „guvernează” România.

Haita primordială a evoluat într-o complexitate de haite care rod și macină ca o tumoare națiunea. Le vedem chipul scârbos, le auzim urletele malefice și le simțim duhoarea zi de zi, oriunde am merge. Haitele sunt mereu nesătule, înfometate, pregătite în orice clipă să sară asupra ta și să te „pape”. Sunt avide de dominare și de putere, de aceea se luptă între ele la sânge pentru a controla și împărți teritoriul sau “marea plăcintă” care este România. Membrii înșiși ai haitelor se devorează și se luptă între ei pentru supremație, pentru un status cât mai superior. Exact ca într-o haită de lupi.

Suntem o națiune infestată și înșelată. Suntem niște figuranți impotenți pe tabla de joc a unor jucători corupți și fără scrupule, fără principii în afară de cel al câștigului și al puterii.

Până când mișcarea ciclică a istoriei se va întoarce în favoarea națiunii, până când Dumnezeu își va întoarce o față binevoitoare spre români, până când vor apărea oameni politici și de cultură carismatici, oameni care să se sacrifice pentru adevărul național, să sperăm că nu vom fi devorați cu totul de haitele politice.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!