poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2464 .



Adormirea Maicii Domnului
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [L.I.Muresan ]

2009-08-15  |     | 




O zi sfîntă, asemenea multor zile din cele ale vieții. Eu o privesc prin ochii de copil ai fetiței de numai trei ani. Numai? Poate deja. Iată, trecerea timpului o măsurăm în generații, în inocență și lăpădarea acesteia ca pe o piele de șarpe. Și totuși, ochișorii aceia parcă vorbesc despre o lume a cărei atingere provoacă frisoane nostalgice.

Da, Lia-Maria, așa o cheamă pe fetița aceasta, a înțeles ceva din sfințenia zilei. Nu a înțeles exact de ce nu are patru ani, de ce e ziua ei și nu a mai crescut puțin. S-a privit în oglindă, o face adesea uneori spre disperarea părinților. Și atunci mi-am dat seama că trecerea timpului are valoare numai pentru cei ce se raportează la el. Pentru copii, valoarea trecerii e creșterea, independența la care tînjesc lipiți de picioarele părinților, strîngîndu-i de mînă la cel mai mărunt fior al temerii. Pentru noi, timpul are conotații monstruoase, îmbătrînirea, moartea, ștergerea numelui din Cartea Vieții. De aceea surîsul inocent se transformă în urlet, de aceea sfințenia e doar etichetă alipită zilei, persoanei, locului.

În ziua aceasta s-a făcut semnul crucii de nenumărate ori, dacă acest semn ar emite pe varii frecvențe s-ar pune în mișcare un sistem de supraveghere. În ziua aceasta s-au cîntat melodii pentru suflet, dacă sufletele s-ar desprinde cu un micron de trupuri, suma lungimilor ar înconjura Pămîntul. În ziua aceasta s-au rostit rugăciuni cît toate bibliotecile lumii.

Lia-Maria mă privește cu inocența sărutului, îmi dă un pusic pe obraz, eu pe frunte, prietenie ce nu poate fi măsurată în bătăi de inimă, mulțumită de bombonica ce-i întărește convingerea că ziua aceasta e cu adevărat sfîntă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!