poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2207 .



vreau sa fiu pe locul doi
personale [ ]
ganduri

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nostradamus ]

2009-08-11  |     | 




Stateam deunazi si vorbeam cu un varstnic despre a fi numarul 1.Experienta unei vieti traite la limita mediocritatzii..si apoi binemeritata relaxare care duce catre intelepciune...anormal de normal.Isi crescuse copilul intr-un spirit draconic...si a fugit in State la 20 de ani...mai avea o fiica care ii daruise 2 nepotei...ii iubea mult...se citea in ochii lui impaienjeniti de la litere...lucrase mai bine de jumatate de viata la o tipografie...avea un soi de resemnare...doar soneria vreunei biciclete il mai facea sa tresara din cand in cand.
''PUSTIULE!!!''...asa imi zicea...Viata e un sir de experimente...insa trebuie sa fii selectiv...trebuie sa stii sa ierti...trebuie sa stii cand sa te superi...trebuie sa stii cand sa te lasi calcat in picioare...nu am fost o persoana foarte maleabila...si uite am regrete...am vrut sa fiu primul in toate...poate ca mi-am dorit prea mult...poate.

Si a mai oftat odata inainte sa isi aprinda o tigara...era resemnat dar mai intelept si tinea cu tot dinadinsul sa-mi transmita asta...
Nu puteam sa ii impartasesc entuziasmul acestei false intelepciuni...mie imi placea sa fiu pe locul 2...eram mai la umbra...parca mai putin coplesit de povara unor responsabilitati inutile...mestecam sacadat o guma si pleoscaneam cate un balon aruncandu-mi pe furis cateo privire catre nea ION.Doamne si ce cald era...o fi de la caldura automultumirea asta???M-am pierdut pe parcurs...de unde atata ignoranta...de ce imi dau tarcoale remuscarile...si am urlat:
"Mie imi place sa fiu pe locul doi!!!!"...si un biciclist care tocmai trecea s-a speriat si s-a impotmolit intr-un gard viu din apropiere...comic...dar dramatic in acelasi timp...am zarit cu coada ochiului stang cum nea Ion ma scruta cu o privire dojenitoare...ca si cum si-ar fi pierdut timpul degeaba cu mine....si de ce???
Nu eram copilul lui fugit in America...de ce sa ma simt acuzat...si-am plecat.
Nici macar nu l-am salutat la plecare...ma rodea stomacul si imi plezneau tamplele..."e bine pe locul doi"...si-am grabit putin pasul...catre nicaieri.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!