poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1081 .



Galeria de îngeri
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [dani_adeline ]

2005-09-02  |     | 



unu

Și eu am un înger, numit Domnișoara Girafă.
Nu-mi știe păcatele palmei, drumul ezitant, ura. Ca să îl chem îmi e de ajuns cântecul prelung al unei viori în toamna de miere. Albinele mor în zbor rond, pe inima vie cad cu greu dangăt clopote, culoarea e o sinteză de rime.
Îngerul meu se înalță din cețurile palmei, crizanteme albe lasă în urme. Îi plac promenada târzie, clădirile-ziduri de sânge între întuneric și sine, e îngerul primei mele nopți de dragoste.
Îi văd în sclipet organic nașterea, contururile mi se șterg, mi se arată, soarele învinge cu neted efort săruturile, rictusul.

doi

N-am apucat să scriu la vremea potrivită despre un înger numit Domnișoara Portocală.
Și l-am uitat, mai puțin ochii citrici și efervescent mustind de vitamina C, visul lui cu trenuri împletindu-se amețitor în toamna limpede, părul în cascade și cutremure negru-vineții. Apare rar și înaintează greu în lumea reală, lăsând în urmă constante adieri de sfințenie.
Partea lui verde, necoaptă, tâmpla crestată și umedă o văd uneori, în odihnitele nopți de acasă. Îngerul verde de acasă, pecete rece pe arămiul gutuilor, merilor, toamnei.
E o poveste întreagă cântecul lui.

trei

Înger de noiembrie, cu sân curat și mirosind a tei copt, îmbătrânit de ceață.
Înger sașiu, dulce escaladat de veverițe, înger ușor nebun cu dinții albiți de amintirea zăpezii, înger mut-al treilea dintr-o galerie de îngeri.
(Þi-l dăruiesc ca pe un pod, ca pe o icoană-în spatele lui stă cu zâmbet ușor ironic și ușor călduț, ca un ceai sălciu, Dumnezeu înainte de întrupare.
Þi-l dăruiesc pentru că nu-l știi, iar de vei pleca el o să-ți vegheze drumul împingându-te pe cărări lăturalnice.
Îngerul acesta nu are nume. Și nu există decât în dimineți ostenite, echilibrând cu nepăsarea lui talerul atâtor săruturi.
Să nu înțelegi că-i mort. Nu e nici mort și nici viu, e un cameleon stând în așteptare, e punctul zero în care se intersectează toate orgoliile și antinomiile mele, e un nod. Chiar gordian.
E un înger tipic de luni dimineață.)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!