poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 887 .



Florii
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mariusflorin ]

2005-05-14  |     | 



Mi-au trebuit sapte ani sa cresc, alti aproape sapte sa invat cum sa traversez strada si mult mai mult de zece, sa-mi inteleg reactiile atomice, finalizate tragic in mintea unui copil, ce a iubit fara sa stie ca a fiintat, ca moartea era, fara de-a fi constientizata.
La mai mult de jumatatea vietii, desi nimeni nu ma crede, sunt incurajat sa devin barbatul din filmele derulate in mintile altora, sa fiu spanul paros ce impusca realitati virtuale, pline de multul placut; implinire animalica, apropiata de senzatia lesinatoare a orgasmului. N-am auzit pe nimeni sa se sinucinda prin sex, cum n-am auzit prosti morti de inima rea.
Mi-e mila de cuvintele aruncate, sunt demn de plans pentru ceea ce-mi fac, fara a face nimic. Ma sinucid grosolan si las, cat sa impac pe cine pot; Inca un pic si voi fi liber, incatusat in propriu-mi destin.
Iti trebuie bani sa vorbesti cu oameni, iti trebuie curaj sa te duci dracului, acolo unde iti apartii, unde n-ai nevoie de benzina si baterii consumabile.
Vrajba, ura, ambitii, in viata omului nu ar exista, daca… nu ar exista! Explicatii cu trimiteri in antichitate nu-si mai au rostul; nu pot sa cred ca exist; Descartes raspunzandu-si retoric, ingrozit de posibilitatea unui dubiu(ma-ndoiesc ca exist, cuget, deci exist!) ce-ar fi putut fi consumat, nu intr-o lume in care cu siguranta ar fi fost, ci in ceea ce nu-si admitea cu desavarsire: existenta!
Exista si asta era groaznic si dureros rezolvata de cativa neuroni pusi in miscare si pe care nu-i putea controla. Se demonstrase pe sine insusi, si singura scapare de acest neasteptat adevar, era in a se refiinta empiric intr-un mai dincolo de realitate, printr-o matematica filosofata cum numai el ar fi facut-o.
Daca sunt, de unde nici nu mai conteaza, dati-mi viata pierduta aiurea in sofisticate teorii fizice si modele matematice, pentru a-mi pregati sfarsitul!
Lasati-ma pana la urma, cat sa va pot demonstra ca n-am existat!
Se leaga lumea de moartea unui dus, mai mult decat de cei inviati din moartea fara de viata!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!