poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1325 .



Mirajul dualitatii
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [pearipilevintului ]

2005-02-26  |     | 




Cuvintele dau viata, cuvintele ucid; cuvintele danseaza, cuvintele se impiedica; cuvintele innobileaza, cuvintele injosesc; cuvintele surad, cuvintele plang; cuvintele domina, cuvintele se supun; cuvintele vindeca, cuvintele imbolnavesc; cuvintele viseaza, cuvintele trezesc.…cuvintele sunt cu o mie de fete, pretenderi fara reguli, altare de manifestare ale sufletului senin sau innourat.
Am gustat din fructul rostit al cuvintelor de santal.Este nectar ceresc si vreau sa va spun ca daca il gusti ajungi acolo unde nu mai exista moarte.In sufletul fiecarui om apar scantei ale iubirii.Noi suntem cei care transformam dragostea in rugaciune sau in bestem.Otrava cuvintelor de pelin sfideaza credinta profunzimii, anuland minunea care se naste din iubire.Santalul rodeste speranta, pelinul rodeste neincredere.Nectarul si otrava sunt fetele aceleiasi monede, izvorul aceleiasi energii; tot asa sunt viata si moartea si tot ceea ce apartine acestei lumi efemere: dragostea si ura, ziua si noaptea.
Mi-am propus sa nu mai condamn niciodata nimic, sa stau cat mai departe de stupiditate.Virtutea noroiului este faptul ca da viata florilor de lotus, iar a gerului ca zugraveste pe geamuri flori de gheata.Frumosul si uratul, binele si raul convietuiesc impreuna impretind dantelele iluziei.
Apoi, perpetuu exista un “apoi”…. am simtit amarul usii trantite in nas si clinchetul sticlei sfaramate in cioburi.Am alergat lucid sa inchid geamul dintr-un orgoliu lesne de inteles.Mi-a fost frica sa-l las deschis sa mai intre in inima mea lumina tomnatica venita de afara.Am sa cobor in interiorul meu pentru a cauta curajul vindecator al sperantei.
Si stiu ca intr-o buna dimineata de primavara, lumina vie a dorintei va lasa un semn pe geamul meu, si gandul senin al unui nou inceput va suna la usa.Am sa ma gatesc pentru atunci in haine noi si am sa-mi pun flori de santal in par.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!