poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1702 .



baal
personale [ ]
- impresii teatrale -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [anelae ]

2005-01-30  |     | 



baal este gol si înconjurat de clovni, de femei ușoare și de spectatori. surprinzător și îngrozitor de tânăr, are fața sculptată după cele patru vise, are respirația violentă și mersul unui prizonier. în clipele de extaz pare un Iisus răstignit, senzual până la epuizare, cade ca mort după fiecare act, incălecat de brațe, încătușat cu picioare jilave.
lângă el, toți oamenii par din alte epoci decât a lui, ei au jobene, ele fuste, el doar o pereche de pantaloni firavi, care dacă ar mai cădea încă puțin i-ar lăsa la vedere cele rușinoase. pare divin și vulnerabil în același timp când se mișcă pe scenă parcă în aplauze.
baal se tratează cu excese, cu femei și cu strigăte. pentru el lumea începe mereu cu următorul pas și se termină cu ultima femeie.
lumina nu se atinge de el decât colorată, dezbrăcată de numeroasele paravane care îl ascund. îl caută printre cearșafuri, în dulapuri și pe sub pat. baal nu e. zace beat, între luminile lui, dezgolit obscen și parcă descărnat: ca un copil al iadului se adună de pe jos amețit . când piesa se termină, baal iși pune o camașa și se ascunde până la reprezentația următoare. acum baal mai trăiește doar în ochi.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!