poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2254 .



Sa Iubim
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [aetana ]

2004-06-21  |     | 



De ce cand totul e atat de frumos pe lume noi ne incapatanam sa vedem numai ceea ce este urat? De ce aschia ne-a strapuns atat de adanc ochiul de parca ar vrea sa ne intre in suflet ?
Avem ‘probleme’, sigur asta e cauza. Dar ce fel de probleme ?

Stiu acum ca singura nostra problema este ca nu iubim indeajuns, nu iubim mai de loc pe nimeni si nimic, nici macar pe noi insine, asa cum fals tindem sa credem. Daca ne-am trezi intr-o buna dimineata si am privi cu iubire ceea ce este in jurul nostru atunci altfel am vedea lucrurile. Ne-am uita in sus si ce am vedea ? am vedea ca soarele ne zambeste, chiar si daca este ‘ascuns’ dupa nori el ne zambeste. Sa-i zambim si noi lui. Sa luam o particica din lumina lui si sa i-o dam sufletului nostru. Si ce bucurie am simti atunci ! Iata suntem acum pregatiti sa incepem o noua zi.

Sa inchidem o clipa ochii si sa ascultam in jurul nostru. Hmm vom auzi zgomot de masini, certuri dis-de-dimineata, pasi grabiti, muzici stridente. Dar sa trecem peste astea...poate auzim si o pasare cantand, poate un glas cristalin, poate rasul jovial si nevinovat al unui copi...poate...poate intr-o buna zi vom auzi si pamantul care ne vorbeste in felul sau; nu astazi, nu-i nimic vom mai incerca si maine...si maine...si maine...daca vom sti cum sa ascultam odata si odata il vom auzi.

Zambeste, zambeste oamenilor care trec pe langa tine, zambeste-le din tot sufletul, nu fi fals, zambeste-le si ei te vor vedea; poate te vor si simti; si daca macar unul din ei ti-a intors zambetul atunci ai reusit...si iar vei simti o bucurie in sufletul tau.

Gandeste-te ca in curand vei evada din orasul acesta, vei putea fi in lumea ta, acolo unde iti place tie, inconjurat de cei pe care ii iubesti mai mult si care la randul lor isi revarsa dragostea lor asupra ta, acolo unde tot ce-i frumos s-a adunat ca sa-ti zambeasca tie, sa-ti mangaie sufletul, iar tu iubindu-le la fel de mult pe toate te vei bucura asa cum n-ai mai facut-o de mult...poate niciodata.

Sa IUBIM, aceasta este cheia, sa vedem doar ceea este bun in fiecare, sa nu judecam, asa vom fi fericiti...sa iubim. Nu e usor, dar merita tot efortul; rasplata va fi implinirea; sa pornim lin, dar hotarat pe acesta carare...eu simt ca e cea buna...SA IUBIM.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!