poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3932 .



Mama democrației originale-Piața Universității
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-06-13  |     | 



Discutam recent cu un distins cercetător englez în domeniul sociologiei, dl.I.Harris de la Universitatea din Manchester. Printre altele a fost adus în discuție și subiectul "Piața Universității" la 13 ani după ce s-a produs.
-A fost totul greșit, de la cap la coadă. Dacă doreați să prelungiți o stare de fapt vetustă nimic nu putea fi mai indicat "It was all wrong". a afirmat dl.Harris.
-A fost o porcărie. O încercare stupidă de a forța ceva...pentru a pune ce în loc ?
-În nici o țară din lume democrația nu se face prin violență. Ori aici, exact acest lucru a fost. Atunci când ocupi un spațiu public fără a avea acest drept primești imediat niște bulane zdravene pe spate. Doar la dvs. dispersarea manifestanților a fost făcută mult prea timid.
-De fapt a fost încercată...făcută în mod legal niciodată.
-Din imaginile văzute atunci și din documentarul de după mi-am dat seama că cei care au umplut piața au fost în general ceea ce se numește "dreck"-adică gunoi. Oameni care nu au făcut niciodată nimic, "mob" în starea sa cea mai pură. Plus tineri dezorientați.Ceea ce a ieșit v-a ținut pe dvs. departe de UE încă 10 ani.Niciodată nu vom considera ca un interlocutor serios pe cineva care nu este în stare să termine rapid cu o astfel de manifestație anarhică. În istoria Imperiului Britanic singura dată când s-a încercat așa ceva a fost în perioada grevei minierilor în anii 80. Și atunci poliția a intervenit în forță.
-Cei din piață nu au fost niciodată democrați.Vroiau să înlocuiască un sistem funcțional cu dezordinea și teroarea.
Democrația se manifestă la urne. Democrația presupune respectarea unor drepturi democratice-ori aici tocmai acest lucru nu a fost.
-Cât despre liderii pieței- haideți să fim serioși. Că Marian Munteanu era un gunoi securist- era evident de atunci. Mai grav este că a reușit să prostească atâția "inocenți".
-Din păcate, și la ora actuală, aceasta este imaginea opoziției.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!