poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3434 .



uni-misoginism
eseu [ ]
- elegii mistice - Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2009-01-28  |     | 



Sunt pe punctul de a deveni “uni-misogin”. Obiectul “uni-misoginismului” meu nu-i altceva decât prezența “potopică” a D’nei ex-ministru Mariana Câmpeanu pe mai toate posturile de televiziune și, pe ici pe colo, prin presa scrisă.
Fac o paranteză: citeam cu ani în urmă tot felul de cărți despre lagărele naziste și ce se întâmpla acolo. Ei bine, în lagărele cu femei supraveghetoarele erau cele care acutizau atrocitatea. Supraveghetoarele erau deținute (așa am reținut eu!), iară Supraveghetoarea Șefă era mai de temut decât șeful lagărului!
Pe scurt, două portrete ale Marianei Câmpeanu:
- Competentă. Bătăioasă. Elegantă. Caldă. O doamnă. Cea mai tare. Îl face terci pe măscărici. Băsescu, KO. (by Roxana Iordache);
- Mă numesc Mariana Câmpeanu și candidez la Camera Deputaților în Colegiul 9, din Sectorul 2, București. Mulți dintre dumneavoastră mă știți: sunt doamna cu pensiile. Lucrez de peste 10 ani la Casa de pensii, iar din octombrie 2008 am fost numită ministru al Muncii. Cartea mea de vizită: o femeie hotărâtă, directă și profesionistă.
SPLENDID!
D’na are un blog sistematizat pe trei categorii de probleme - eu mă înscriu în categoria metaforică întreținută de subordonații domniei sale (pe banii statului practic): “Spune-ți problema!” (s-au înregistrat 16 comentarii).
La categoria a doua D’na ne spune că: “Această categorie este special creată pentru toți cei care se confruntă sau s-au confruntat cu o problemă ce ține de “aptiduinile” (sic!) mele profesionale. Așadar, dumneavoastră sunteți rugați să explicați detaliile situației aici, având certitudinea că eu voi încerca să vă ajut în măsura în care voi putea. Dacă nu vă simtiți confortabil să faceți aceste detalii publice, vă rog s (sic!) folosiți adresa de e-mail [email protected], astfel beneficiand (sic!) de confidențialitate totală.”
În categoria a treia nu mă înscriu, aceasta fiind: “Pentru liniștea mamei alături de bebelușul ei!”, pentru că m-am născut mascul, dar dacă eram femeie și aș fi născut un copil, gemeni, ori trigemeni ... îi băgam declarația pe gât: “Unul dintre cele mai emoționante momente în viața unei femei este clipa în care aceasta devine mamă. De fiecare dată este un eveniment mult așteptat și dorit, iar experiența de a avea un copil este unică. Urmează apoi un drum greu, dar plăcut, când tânăra mamă trebuie să își pregătească bebelușul pentru viață. Să știți [...]”

Nu stimată D’nă (“Competentă. Bătăioasă. Elegantă. Caldă. O doamnă. Cea mai tare. ...), nu am nevoie de confidețialitate, câtă vreme urlați, URLAÞI, cu vehemență că măcar o treime dintre vârstnici nu pot beneficia de pensie, ori de protecție din partea statului.
Pe această cale, “mecanico/maniaco-doamnă”, vă anunț că măcar o treime din lumea rurală moștenită post-revoluționar NU A FOST COLECTIVIZATÃ – așa că nu vă rămâne decât să calculați cam de câți oameni v-ați dispensat în responsabilitatea ce vă revenea.

HUO, CURB(V)Ã ce ești!

Scuze și mulțumiri lectorilor mei!


Nota:
“Sunt hotărâtă pentru că de fiecare dată duc la capăt ceea ce îmi propun. Dovadă stau acțiunile mele făcute în folosul pensionarilor.
Sunt directă pentru că spun întotdeauna ce gândesc. Nu-mi place să lingușesc, ci prefer să spun adevarul verde în față. Ce-i în gușă, și-n căpușă. Nu știu dacă în viață asta m-a ajutat întotdeauna, dar cred cu tărie că oamenii trebuie să te judece pentru ceea ce ești și nu pentru ceea ce pretinzi că ești.
Sunt o profesionistă pentru că am lucrat în acest domeniu de activitate de mulți ani și am încercat tot timpul să mă perfecționez.
Sunt o femeie matură care a acumulat multă experiență de viață și profesională. Bazează-te pe mine pentru că te voi ajuta. Vom lucra împreună.
Sunt fiică, soție, mamă, bunică. Și o prietenă pentru tine.
Sunt oricând aici, dacă ai nevoie de mine.!”

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!