poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7482 .



Ce-i de făcut?
eseu [ ]
Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2008-06-25  |     | 



Multe, sunt multe de făcut și trebuie să le facem repede, înainte de alegerile generale. Să le luăm pe rând.

Imediat ce primește leafa, ministrul învățământului tre’ să se ducă să plătească amenda la CNA – amenda pentru terfelirea odioasă a limbii române.

Ministrul internelor să facă bine și să se ducă în Italia, să sprijine poliția de acolo, iar la întoarcere, când o să-și facă deconturile, să facă bine să lase toți banii casierei, care știe cui să-i dea.

Ministrul transporturilor, cum a rămas fără funcții politice, să facă bine și să se mute definitiv la minister, ca să lucreze zi și noapte la proiectul autostrăzii cu trei benzi (asta ce vine de la Brașov încoace, spre Ploiești). Eu zic să fie ingenios: zece kilometri cu două benzi pe dreapta și o bandă pe stânga, apoi zece kilometri cu două benzi pe stânga și o bandă pe dreapta și tot așa, din zece în zece kilometri.
Dacă îi rămâne timp liber să se gândească la proiectul „Coșmarul căilor ferate românești”. Despre ce e vorba? E simplu: calea ferată București – Ploiești trebuie să fie modernizată. Urgent!
O să fie o singură șină de cale ferată, șină care va fi suspendată. Proiectul va fi de lungă durată, să spunem de cel puțin douăzeci de ani. Cum se procedează? Păi tot simplu: întâi se scot traversele căii ferate cu două șine dintre București și Ploiești; în etapa a doua se organizează o licitație pentru „formula de suspendare a unei singure șine de cale ferată”; în etapa a treia se lucrează pe brânci în institutele de cercetare-proiectare pentru a se stabili compoziția chimică a metalului din care va fi turnată șina unică de cale ferată; etapa finală va consta din suspendarea șinei.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!