poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6743 .



\"mea pulpa\"
eseu [ ]
Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2007-09-17  |     | 



Trei lucruri mă obligă să scriu acest articol (eu vreau să cred că-i numai un eseu politic discutabil!):
- manifestația cocoțată pe un pod, săptămâna trecută, a oganizațiilor ecologiștilor de peste toată România (Ro-MÂNIA fiind marca lor înregistrată), manifestație care demonstra că legea frecării "demonstrează științific", indubitabil deci, că apa care se freacă de picioarele podurilor construite peste ape contribuie la încălzirea globală, deteriorând grav echilibrul mediului din inconștiența autorităților statului, contribuind astfel și la poluarea mediului cu balonașe, bannere, insignifiante badge-te și pin-uri, precum și alte componente din plastic neregenerabil scăpate de demonstratori prin/din anume cusururi ale demonstrației, antrenate fiind ele de cursul firesc al scurgerii apei în aval până-n Delta Dunării, apoi în toate mările și oceanele planetei noastre;
- o analiză, la obiect, făcută pe sit-ul nostru de Petre, Fluierașul nost!- mulțumesc aici, preaplecat, Danei Ștefan pentru semnalarea bibliografică!:
- o mare grijă personală indusă de faptul că "am consumat", cu nesimțire, nu numai fasole, ci și un sote de mazăre boabe cu foarte mult mărar, făcut de/cu mâna mea instigându-i pe unii și pe alții să consume aceste grave produse culinare ce încalcă orice bun simț al alimentației raționale și eforturile ro-mânioșilor pentru protejarea mediului - vorba lui Van Der Gouelle (Vanghele, pentru intimi!) primarul sectei a cincea a capitalei: mea pulpa nu pot să-mi fac, pentru că am două!
Oameni buni, suntem salvați pentru a nu știu câta oară - fie că trăim într-o țară dezvoltată, fie într-una vai de capul și de mama ei!
"The Lancet", revistă prestigioasă altminteri, zice că, în sfârșit!, cercetătorii britanici au identificat cauza încălzirii globale. E vorba de o "chestie" banală: friptura de vită făcută pe grătar. Ce simplu e!? Mie nu mi-a trecut prin cap, pentru că urăsc din tot sufletul carnea de vită. Asta e bună numai pentru pantofi, curele, genți și geci. A da, mai e bună pentru atenționări de genul: băi carne de vită, vezi că mă strivești!
Studiul cu pricina sugerează că o soluție radicală asupra globalității ar consta din înjumătățirea consumului zilnic de carne de vită din țările dezvoltate, ceea ce ar conduce la diminuarea efectului de seră, oameni buni! Este pentru a doua oară când vă mai spun așa și, așa să rămână: sunteți oameni buni și înțelegători în privința studiului ce fu publicat în revista medicală mai sus-mintită. Cu acordul dumneavoastră, adaug încă un miliard și două sute de milioane de oameni - ăștia care populează India, poate chiar mai mulți adoratori ai sfințeniei vacii și cu mine încă unul (care nu sunt adulator al vacii!) - pentru a da o interpretare corectă datelor.
Conform scientologiștilor, sistemul digestiv al animalelor rumegatoare ar sta la originea producerii metanului, gaz ce tulbură fonic, olfactiv și în alte moduri neașteptate și neplăcute atmosfera (te părăsește iubita/iubitul, de exemplu), lucruri care conduc la agravarea încălzirii globale. Mie-mi spuneți? Când mă comport ca o vacă... tre' să salt pătura și să-mi îndur "realizările" sufocante. Îmi crește temperatura - adică fac febră, deschid ușile și ferestrele, dau drumul la ventilator...
Realizatorii studiului, însă, spun cu fermitate că după 50 (cinci zeci) de ani "o jumătate" din populația lumii se va dubla și că acest lucru firesc și normal trebuie să ne ducă la asigurarea proporției normale a scăderii consumului de carne de vită, pentru că altfel, dezastrul umanității este iminent. În acest loc studiul pare a suferi, adică pare a induce o confuzie în ceea ce privește una sau alta dintre jumătățile populației. Liniștiți-vă, e vorba de populația lumii cu vaci de consum consumabile.
Mai departe, autorii ne spun să limităm consumul de carne roșie, adică de rumegătoare - vacă, oaie, capră, zebră, antilopă, girafă, emu, ș.a. - la 50 de grame pe zi, deoarece ele emanând metan, consumându-le carnea vom emana și noi acest gaz metan cu mare putere de distrugere încălzitoare, desigur. Îngrijorător este acum că numai consumul mediu zilnic de carne de vacă, fără a pune la cântar girafele, caprele și oile, urcă spre suta de grame pe cap de persoană - cu diferența de bun simț că țările dezvoltate produc de 10-15 ori mai mult gaz metan pe cap de locuitor, decât țările pricăjite. Ce derivă de aici? Un calcul simplu ne arată că mâncătorii civilizați de carne de vită produc echivalentul emisiilor gaz-metanice al emisiilor mondiale de gaze cu efect de seră provenite din excrementele industriei, care tot în țările dezvoltate există. Așadar, cam 100, până la 150% din emisiile gaz-metanice au o sursă bine delimitată. Restul, spune studiul, adică 80%, provine din creșterea vitelor, din transportul și hrănirea acestora în zootehnie, iar încă o dată pe atâta din dejecțiile vitelor sălbatice.
Așadar, însumând, obținem procentul îngrijorător de 300-310% de infestare gaz-metanică.
Se recomandă, pentru lepădarea de cele 200-210 procente peste suta la sută a încălzirii globale:
- reducerea globală a consumului de carne roșie pentru însănătoșirea globală a populației, indiferent de halul de bunăstare dictat de calificativele: stat f. dezv.; mediu dezv.; slab dezv.; sub orice critică a dezv.;
- să lăsați animalele purtătoare de carne roșie să moară, ori să le ajutați să o facă repede!;
- urgent urmați exemplul unui stat aflat la antipozi, Australia, care acum câțiva ani, ținând cont de sfatul cercetătorilor Centrului național de epidemiologie și sănatate a populației din Canberra, sfat ce a speriat guvernul și parlamentul de acolo, de la capătul lumii până, peste și fără de măsură, a determinat promulgarea unei legi ce obligă crescătorii de oi să le pună acestora un soi de costum de scafandru... colector de bășini, iar pentru eficiență, soiurile de canguri au fost declarate "monumente ale naturii", pentru a nu mai fi socotite soiuri de vaci.
Subsatanța de fond a pledoariei mele este una politică, așa cum am afirmat de la bun început. Dacă mă ascultați, fie pe mine, fie pe scientologiștii care mi-au crăpat capul și mi-au deschis mințile, atunci omenirea își va dobândi independența față de gaz-metanul rusesc și față de terorismul fundamentaliștilor musulmani.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!