poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1878 .



Mircea Ivănescu for the Nobel prize
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [DanDanila ]

2007-06-21  |     | 



Fac parte dintr-un club mai vechi, pe cât de exclusivist, pe atât de puternic ca număr de membri, pe cât de părtinitor, pe atât de dezinteresat în ceea ce privește obținerea de avantaje pentru membrii săi.
Este Organizația de Susținere pentru Premiul Nobel pentru Literatură a lui Mircea Ivănescu (n. la 26 martie 1931), o inițiativă pe care am onoarea să v-o aduc la cunoștință pe această cale. Ideea nu este nici originală, nici nouă, dar este prezentată aici cu o mai mare doză de seriozitate și urgență, cu unicul scop de a-i mobiliza pe toți susținătorii lui, ca într-o campanie politică. Poetul nu este nici foarte tânăr, nici foarte sănătos iar căile Academiei suedeze sunt, după cum se știe, lungi și întortocheate.
Cred că nu e cazul să înșir aici toate meritele lui Mircea Ivănescu, fiindcă acest apel se adresează celor care îi cunosc opera poetică și de traducător, celor deja inițiați în minunatul lui univers poetic. Desigur, primim cu drag membri noi, tineri, pentru care posibilitățile de informare de azi sunt aproape nelimitate, cei care sunt interesați vor găsi și vor citi.
Pe toți îi rog să își facă cunoscută opțiunea, să sprijine pe toate căile posibile această inițiativă care ar aduce literaturii române un premiu pe care îl merită cu prisosință, să strângă semnături, să lanseze apeluri pe toate căile posibile, prin blog-uri, e-mailuri, articole în presa scrisă, la radio și TV, etc.
Este, vă asigur, una dintre cele mai bune cauze pentru care merită să te lupți în ziua de astăzi.
Vă mulțumesc tuturor.

Dan Dănilă, pe 12 iunie 2007

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!