poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2611 .



Feng Shui
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [aldana demiurgu ]

2005-10-25  |     | 



Feng shui simplificat


Intr-un articol despre Victoria si David Beckham aflu ca acestia isi vor reamenaja casa din Madrid in stil feng-shui.
Cum nu cunosc prea multe despre acest concept oriental, ma hotarasc sa fac o mica cercetare. Oricum, vecinii mei sint chinezi, astfel incat trebuie sa fiu pregatita sa am un subiect de conversatie cand am sa-i intalnesc.
Aflu ca feng shui este studiul energiei celeste si pamantene pentru a vedea cum aceasta poate afecta vietile oamenilor. Pentru a avea rezultate bune, cunostintele Feng shui trebuie aplicate in arhitectura, decoratiuni interioare si gradinarit.
Intr-una din definitiile gasite, feng shui inseamna ‘wind water’ si este o parte a vechii filosofii chineze despre natura. Aceasta filosofie este strans legata de notiunea ca ‘a trai in armonie cu ’spre deosebire de ‘a trai in antagonism cu ’natura inseamna un beneficiu atat pentru oameni cat si pentru natura. De asemenea filosofia releva ca vietile noastre sint puternic influentate, fizic si emotional de tot ce e in jurul nostru. Mai concret, daca ne inconjuram de simboluri ale mortii, dispretului si ale indiferentei fata de viata si natura, de zgomot si de forme variate ale urateniei, atragem elemente negative asupra noastra.
In prezent exista multi maestri feng shui, care pot depista energia pozitiva (chi ) si cea negativa(sha), pentru a da indicatii de exemplu unde sa pozitionam o oglinda, in ce parte sa asezam usile casei noastre, ce camera are nevoie de plante verzi sau flori rosii etc.
Desigur, nu toata lumea isi permite sa angajeze un astfel de maestru, serviciile sale putand fi uneori piperate. De aceea recomdand celor care totusi ar dori sa aiba o idee despre cum sint pozitionate in casa lor energiile, sa-si ia o pisica si un caine. Pisica va depista locurile unde se afla energia negativa(acolo se va aseza adesea), iar cainele va depista energia pozitiva( acolo isi va gasi adesea culcus).

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!