poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 36 .



Despre comportament și temperament
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-05-18  |     | 




Comportamentul și temperamentul sunt hotărâtoare, definitorii în dezvoltarea personalității.
Chiar din primii ani de viață, oamenii își formează, convingerile, caracterul și temperamentul.
Pornesc în călătoria existențială în calitate de cercetători, de exploratori, să descopere valori, bogății spirituale. Se avântă cu entuziasm să cunoască oameni cu care să aibă pasiuni comune, visuri comune, credință comună, dornici să se împrietenească să împărtășească descoperirile, cuceririle, creează relații sociale cu ușurință, chiar dacă deseori sunt dezamăgiți de acestea.
Credința îi animă să fie optimiști, să consolideze relații care să îi completeze, să le definească temperamentul și comportamentul, maniera de manifestare a cunoașterii asimilate.
Educația primită din primii șapte ani este semnificativă , formează baza . fundamentul credinței, mai apoi studiile aprofundate îi fac pe oameni să se simtă utili familiei și societății.
Procesul de cunoaștere a lumii se desfășoară pe tot parcursul vieții, este incomensurabil la fiecare individ, flămând de cunoaștere de valori existențiale.
Interesul de cunoaștere de dezvoltare personală este diferit , unic la fiecare om, modalitatea, maniera de lucru cu sinele, cu spiritul depind de comportament și temperament.
Oamenii sociabili, prietenoși, altruiști, pacifiști, romantici, au pe tot parcursul vieții parte de experiențe formidabile, își creează o cantitate mare de amintiri sublime, , de valori pentru a se simți cu adevărat bogați spirituali.
Oamenii cu caracter temerar își planifică obiective pe care le îndeplinesc cu succes pe baza unor strategii bazate pe încredere în forțele proprii, pe intuiție și pe pe perseverență.
Oamenii cu temperament vulcanic sunt incapabili să își controleze sistemul de gândire, intră deseori în conflicte de înțelegere, de interes.
Oamenii cu temperament coleric stârnesc îngrijorare în mediul familial și social, comportamentul lor devine indezirabil, agresiv.
Oamenii cu caracter și temperament flexibil se adaptează ușor la orice situație, își formează un echilibru sănătos stabil, durabil,, rațional și emoțional.
Din nefericire mulți oameni sunt agresivi, cinici, ironici, cu caracter josnic, mediocru, din fericire societatea dezvoltată vigilentă îi marginalizează.
În procesul de dezvoltare personală, oamenii perseverenți își rafinează caracterul și temperamentul, își realizează cu succes visurile, dorințele, proiectele, își desăvârșesc pasiunile, aptitudinile convingerile. Nu se lasă doborâți de nebuloasele existențiale, de loviturile semenilor agresivi, turbulenți, furtunoși.
Caracterul și temperamentul reprezintă un capital de încredere în forțele proprii, îl situează pe om pe un nivel de evoluție considerabil, meritoriu.
Oamenii dotați cu o inteligentă superioară găsesc în fiecare provocare o ocazie de a pune în aplicare potențialul cretor, salvator, inovator, comportamentul lor este impecabil și temperamental este solar, total luminos.
Înțelepciunea este un rezultat al unui intelect puternic, organizat, revoluționar, avangardist, temerar, cucernic.
Iisus Hristos le spune oamenilor în Cartea Sfântă- fericiți cei blânzi și milostivi, căci ei vor moșteni împărăția cerului și raiul pe pământ.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!