poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 50 .



Despre puterea Cuvintelor
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-04-17  |     | 



- La început a fost Cuvântul și Cuvântul a fost Dumnezeu-
Dumnezeu Tatăl a creat lumea cu ajutorul cuvintelor, l-a creat pe om ca să îl urmeze pe calea creației, fizică și metafizică.
Am convingerea că este bine înțeles faptul că gândurile se transformă în Cuvinte , în idei care se transformă apoi în Realitatea imediată, apropiată sau viitoare.
Cuvintele ne impactează viața, ne influențează în mod direct gândirea, acțiunile, ne modelează gândurile sentimentele, emoțiile, ne fac uneori să zburăm de fericire, să ne simțim puternici, creatori așa cum am fost creați de Tatăl Ceresc Dumnezeu, uneori însă parcă suntem doborâți la pământ, ca de lovituri ale cuvintelor negative de la semeni chip de potrivnici, de dușmani.
Este bine știut faptul că toate cuvintele au puterea de a se transforma în sunete, care produc vibrații puternice în câmpurile electrice și electromagnetice ale planetei Pământ, ca urmare se propagă și produc ecouri în univers dar și în interiorul ascultătorului.
Universul este creat din cuvinte și sunete, universul rezonează cu spiritele cuvântătorilor.
Din nefericire multe cuvinte produc suferință planetei, universului, semenilor, naturii, unele sunt mai distructibile decât otrava, mai dezastruoase decât furtuna, uraganul, tornada, produc cutremure la propriu și la figurat.
Omului i s-a dat cuvântul ca să producă, pace, speranță optimism, încredere, bucurie, curaj, elan creator, i s-a dat libertatea să comunice cu semenii în termenii cei mai cordiali, binefăcători, omului i s-a dat puterea de a fi cocreator cu Dumnezeu cu puterea Cuvintelor.
Rănile provocate de cuvinte negative se amplifică în diverse boli ale trupului, ale psihicului, ale sufletului, îl afectează și pe destinatar dar mai ales pe adresant.
Ceea ce seamănă omul cu semințele cuvintelor aceea culege, ceea ce răspândește în lume se întoarce la el pe principiul bumerangului, după o exprimare negativă, ca un bumerang lovindu-l puternic astfel că i se poate zdruncina toată viața.
Puterea cuvintelor este atât de mare încât doar citirea lor poate afecta, influența gândirea, viața, evoluția.
Este adevărat că omul primește de la viață și de la divinitate numai atât cât merită în urma acțiunilor și gândurilor sale.
Universul îl răsplătește pe omul generos cu cuvintele , cu faptele, cu o mai mare măsură față de cât s-a așteptat.
Sunetele create de Cuvinte ajung în mentalul colectiv al universului, unde sfinții veghetori și păzitori le triază, ca urmare vine și răsplata, bucuria, succesul, performanța, fericirea absolută, sau contrar acestora vine suferința, rătăcirea în pustietate și deșertăciune, survine abandonarea de către divinitate, de către univers.
Nimic nu-i trece neobservat divinității și universului, toate sunt plătite conform sintagmei- dați- i Cezarului cei al Cezarului.
Este strigător la cer cum unii oamenii risipesc energia vorbirii prin injurii, blesteme, cuvinte negative, disturbatoare, violența și agresiunea verbală sunt un păcat greu de iertat de divinitate, în definitiv nimic nu îl costă pe omul cuvântător să se exprime prietenos, curat, cu generozitate de simțire și de dăruire, acest fapt ține de educația primită din primii ani de viață, de cultura asimilată prin studiu.
Eu cel puțin îi deplâng pe oamenii negativi, distructivi cu cuvântul, pesemne au suferit traume fizice și emoționale în copilărie, mai cred că au trăit mai puține vieți și sunt mai aproape de sălbăticie decât de civilizație.
Mai cred că oamenii dominați de frici, de invidie, de ură, de gelozie, sunt oameni foarte slabi, deloc evoluați spiritual, nu au încredere nici în ei pentru că nu au credință în divinitate, nu au fot motivați de familie să dezvolte încredere mare și sigură în ei, au fost cu siguranță neglijați de părinți, desigur nu le-a spus nimeni cum să își construiască viața cu ajutorul cuvintelor, a faptelor, a acțiunilor sufletești și psihice superioare.
Cu adevărat Cuvintele au putere Creatoare și Salvatoare, au putere magică să îl ridice pe om pe înalte nivele de evoluție, conform voinței lui Dumnezeu, conform planului divin universal.
Oamenii zgârciți cu cuvintele, sunt caractere mediocre, neprietenoase, ursuze, morocănoase, cu siguranță sunt cei mai nefericiți oameni, trăiesc izolați în singurătatea cea mai apăsătoare.
Îndemn pe toți oamenii din viața mea să creeze artă în viața lor cu ajutorul Cuvintelor, pentru că indiscutabil Cuvintele au această miraculoasă putere de a face artă și spectacol în mentalul, sufletul și spiritul lor, cât și în exteriorul lor, dacă își doresc cu adevărat o evoluție fără eșecuri, fără dezamăgiri, fără nefericire.





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!