poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2699 .



până la ultimul, toți familia unui adevăr
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2010-05-22  |     | 



Abandonarea de noi înșine ar părea imediat abandonarea fraților din familia adevărului românesc ar fi cel mai dramatic fenomen național.
? suntem singuri oare în fata marilor crize morale, economice spirituale, mondiale/naționale, nu, nu indubitabil.
Ca intro mare familie cu frați normali( fără părinți/ cu ei iresponsabili/handicapați/ orbi/surzi) ne avem unul pe celalalt, ne învățăm unii pe alții abecedarul politicii/ economiilor, afacerilor sufletești radical schimbate după decembrie 1989, ne consolăm unii pe alții dintro minunată diversitate emoțională. Nicăieri acest gen de familiarism nu este mai izbitor evident izbăvitor deopotrivă. Toți mai mult sau mai puțin pătimași trecem politicul/ guvernamentalul/administrativul prin furcile caudine ale raționamentului din principalul motiv implicațiile (cauza efect) în viata noastră de zi cu zi.
In ogradă , în tramvai, în fata cabinetelor medicale, în fata amvonului cerului cu ochii după luna plină si luceferii neamului, a clerului absenteist din sensul superior spiritual, privind în esențe primordiale împărtășim experiențele/patimile/pasiunile cu entuziasm, fie perdante fie lăudabile. Pentru a înțelege fenomenele/sistemele care animă societatea, unui om ii este necesar un timp de studiu și de informare facultativă/ metodică din cărți/jurnale/ documentare de specialitate.
Pentru a pricepe/palpa cursul direcția destinația națiunii este suficient privitul la știrile serii, cititul unui ziar credibil întrucâtva. De ani buni crizele sociale s-au strecurat o dată cu informația în case, în vise, în subconștient totuși românul prinde din mers timpul de coarne și îl direcționează spre micile satisfacții de zi cu zi reușind totuși să facă elementarele provizii pentru iarna familiei.

Nu pot explica facil cu termeni fizici ce forță metafizică mă determină să cred în inteligența românească să o identific pe nivel superior în piramida evoluționistă, pornind analogia chiar de segmentul bazei societății, respectiv clasele minim până la mediu școlite- țărănimea și muncitorimea. cu certitudine însă energiile vitale cresc de jos în sus și nu invers din vârful piramidei locuit de clasa guvernatoare.
Cel puțin în ultimele două secole( cum în toate timpurile fără tăgadă) segmentul fundamental( compus din tarani si muncitori, mesteri) a schimbat radical direcția de evoluție, conform datelor istorice atunci când le-a ajuns cuțitul la os generând cu demn curaj nativ mari revolte, mari răscoale, chiar revoluția decembristă a fost finalizata cu zeci de mii, sute de mii de muncitori scoși din fabrici de secretarii și președinții de partid comunist nu de directori cu înalte facultăți intelectuale.
? au înțeles/ au învățat, din foametea și lipsurile ultimilor ani. Da cu siguranță, din urbanizare forțată, din betoane, din tone de cărți , din sertarele birocrației nu creste griul, fasolea, cartoful, nu se aurește mai mult mămăliga. In perioada comunista agricultura producea cu generozitate însă majoritatea produselor erau exportate, unic motiv- plata datoriilor făcute de nomenclatura ceaușistăa pentru salturi uriașe de urbanizare și modernizare în special, megacăpoșii-puterea obsesiilor "a fi cineva cu clasa" este vizibilă și azi cu mai multă arogantă, infatuare, dispreț față de semeni, mare parte din ei au fost facultăți cu forța, fără a putea demonstra vreodată intelectualitatea pretinsă conform specialităților menționate în diplome, fără a demonstra altceva decât un parvenitism înverșunat pentru putere și dominare. mulți dintre ei au ocupat funcții de conducere în alte sisteme decât propria pseudo profesionalitate, așa a bătut vântul partidului așa au plecat buluc "dopo dolce grande luxo per fare niente" motive suficiente care fac argumentul prezentului Chaos, sărăcie, dezorientare, ura dezbinantă național, înverșunare pentru vendetism cu vedetism televizat, In odraslele acestora veți descoperi expresii ca România tembelă, incultura consumistă, prostimea mioriței, acest soi de odrasle intelectuale au scos din învățământ personalități marcante dintre veritabili intelectuali care au fost torturați și uciși în sistemul totalitar,cultura in genere abia dacă amintește de organizații secrete care au militat în toate colțurile lumii pentru eliberarea națiunii de sub influentele staliniste pentru scoaterea dizidenților din gulagul comunist, pe mulți dintre eroii contemporani și străvechi ai nației pentru a se introduce pe ei eventual ori pe neamurile cu coatele ascuțite ca sabia marelui voievod Ștefan pentru apărarea de oștirile otomane și cele barbar invazive. nomenclaturistii de "profesie dubioasă" care încă nu sunt în cărțile obligatorii învățământului au consumat mare cotă din bugetul culturii și cultelor pentru a-și publica propriile justificări( mistificări de adevăruri) asupra incompetentei și jafului la care au participat în plenuri organizate diabolic.

iată câteva emisii din intelectualitatea artificială;
o lăcomie necruțătoare care a confiscat toate avuțiile pământului, fabricilor, munților, apelor, resursele sufletelor,a corpurilor( suntem mult mai bolnavi decât spun statisticile). nedreptățile umilințele, îngropările în uitarea guvernanților rapaci sunt simțite de conștient și subconștient dramatic au fost asemeni omizilor uriașe care încă mai rod din serenitatea/perenitatea arborilor semeți demni și curajoși constituiți să anihileze furtunile satelor orașelor. Am intrat de pe zeci de bloguri mai mult sau mai puțin culturale, sunt copleșită, uluită la maxim îngrijorată, mii și mii din forța entuziastă și optimistă a tineretului este intro suferință inimaginabilă, ca și cum ar avea gena neantologilor a abisurilor, a morții agonizante, de acea urgența strigătului meu nu mai poate fi amânată... domnilor intelectuali," generozitatea" căpățânelor voastre au compromis din plin viitorul națiunii, ne-au îndatorat pe zeci de ani în viitor, doar pentru conturile voastre din străinătate... scandaloase creaturi ce sunteți mai aveți scabrosul tupeu sa apăreți cu zâmbetul arogant pe mutre, mai aveți morbiditatea egocentristă să manevrați prin sistemele sindicale profund compromise și vândute vouă, masele după cum doriți iar și iar...
să vedem care sunt ''umilințele'' verosimile simțite de ultimele categorii protestatare a bugetarilor, ei susțin că sunt nedreptățiți de guvernul actual după ce douăzeci de ani au fost favorizați pe căi anormale dacă nu de guverne cel puțin de poporul întreg au fost curtați cu bani mulți prin buzunare să le facă plăcere traiul-suport-abilitatea presiunilor capitaliste în România;
- doctorii,ah, nu cred ca există multi oameni vii , care să spună răspicat- nu am dat niciodată bani la doctori, o doamne e vorba doar de numărul de zerouri, frecventa, reputația pacientului versus reputația vindecătorului. -dascălii, profesorii,vai, doamne, al adevărului iubirii necondiționate, unde este iubire reală cu vocație de profesionalism înaintemergător umanist, evoluționist, renascentist cu reflectare pentru toate categoriile societății, este întrucâtva și lipsa de egoism, și dorința de sacrificiu minimal a unor părți monetare ( cum spune pilda hristică - dați celo mai sărmani din avutul vostru și dumnezeu va socoti faptele voastre) pentru a favoriza pe cei mai putini capabili să-și croiască o viată decentă ... sunt milioane de elevi/ studenți lipsiți de entuziasmul învățăturii au avut și vor avea nevoie de meditații plătite nu cu bani puțini, astfel că salariile insuficiente pot fi rotunjite frumușel considerabil pe aceasta vale a generozitații din care binefacerile intelectuale curg ca un fluviu, grăbit să ajungă la autocunoașterea universală si ancestrală...
- funcționari ai administrațiilor de orice fel; nu cred ca există un om matur care să nu fi apelat vreodată la ei, fără o atenție cit de cit nici nu se deschid ghișeele, sertarele, ochii, urechile funcționarilor, răbdarea la romani a crescut prin experimentarea plimbărilor de la o zi la alta, de la un colt de oraș la altul, de la un județ la altul, asta de rezistența din convingere ca dumnezeu e sus și va face și bine și dreptate după cum merita fiecare.
- guvernul PNL, a crescut în patru ani numărul bugetarilor cu peste patru sute mii, este egalul celor care au îngroșat rândurile alegătorilor, este egalul funcționarilor consilieri, băgători de seamă prin comisii și administrații private și de stat pretutindeni în țară, au venituri duble, triple, mulți dintre ai au afaceri întrucât au confiscat licitațiile ultimilor ani, prin abuz de influentă .
- popii, nu au protestat dar consumă mii de miliarde din bugetul statului, insuficient pentru o normalitate calculată intempestiv după standarde capitaliste la nivelul statelor europene ultra dezvoltate, ei protestează împotriva lesbienelor, homosexualilor, drogaților, categorie de sărmani îmbolnăviți/mutilați cu complicitatea nesaturabila a lor.
? oare nu sunt de vina părinții naturali și spirituali ai acestor categorii de tineri și maturi mutilați în profunzimea structurii de fenomene ca; consumul de anticoncepționale, de alcool, de agresivitate și violentă morală - majoritatea vin din case de copii unde fără iubire și grije părinteasca, fără dascăli cu sufletul frumos, s-au iubit unii pe alții, s-au consolat precum făceau bărbații pe timpul războaielor când se înveleau cu frunze prin păduri unul în bratele celuilalt aproape cu zâmbetul, cu inima deschisă compasional. sunt deviații ale umanității care se transmit generativ succesiv care trebuiesc asumate intru vindecare fără menajamente, și fandoseli intelectuale. Acasă cu copii în lipsuri și suferințe în acel răstimp rămâne-au femeile care aidoma se consolau singure ani la rând până când modificările constituționale s-au împământenit și transcendat în generații. Intreaga omenire trebuie să mediteze profund cu discernământ umanist superior asupra cursului evoluției, mai avem un an și jumătate, nu glumesc iluminiștii cercetători ai umanității mondiale nici marii vizionari, nu continui întrucât nu acesta este subiectul tratat al acestui eseu. Lipsa de iubire și compasiune umană activează în toate structurile planetare cel mai negative energii fatale tuturor ființelor vii.
- aparatul justiției, bugetarii cu cele mai privilegii, nu au avut nevoie sa iasă în strada, ei au creat pe cai diplomatice presiuni în chiar structura parlamentului, un individ din vârful justiției are salariul cit cincizeci de contribuabili din clasa de jos si medie, au ieșit la pensie cei care din virtejuri politice au intrat în incidenta legii, o astfel de pensie însumează cit pensiile a peste
douăzeci și cinci de pensii echivalente de după peste 35 ani de contribuții calculate în sistemul învățământului de pildă. ambiguitatea legilor constituției favorizează inexorabilitatea jafurilor, corupției, mafiocrației sub frontispiciul numit nejustificat/neargumentat- justiție. Cu toată forța spirituală, psihosocială trebuie să-l susținem pe președintele României conform referendumului,care a sugerat de altfel și urgenta modificărilor în aparatul parlamentului ruginit, rablagit, care trebuie azvârlit la fiare vechi până nu va fi prea târziu, înlocuit cu unul format doar din până la două sute de piese.

- sunt peste un milion patru sute mii de bugetari din următoarele categorii, mi se pare logică (soluția impusa de FMI) regândirea și intervenția asupra acestor sisteme pentru a nu lovi crunt în categoriile celor deja sub pragul existentei. Aceștia simt ofensa în chiar propriile capricioase lăcomii, sunt consternați că guvernul actual a ridicat indemnizația socială pentru două milioane de țărani( în detrimentul domniilor lor) care le-au asigurat hrana, creșterea, formarea zeci de ani și care la pensie au luat trei firfiricei, care și pe aceia i-au dat la medici ori la medicamente. Domnilor foști guvernanți să vă fie rușine că sunteți atât de bogați intro țară sărăcită la maxim fără alte orizonturi- decât mila comunităților europene și bancare pentru care vom plăti mari dobânzi, să vă fie rușine că sunteți mai zgomotoși decât gorilele urlătoare, să vă fie rușine că faceți vâlvă de voi înșivă asupra de genocidul virtuților naționale, creștinismul străbunilor sfinți îl striviți sub neclintirea orgoliilor meta/ mega diabolizate de ani buni, pe fundamentele straboniene, zamolxiene, voievodale renascentist-iluministe, să vă fie rușine că din constituția voastră legile/ vorbele ies ca niște asperități asteroidice tăioase, ? nu mai aveți conștiință ?... de spirit( corp de atomi iluminici) nici nu se mai pune vorba, creste și se formează în om după 21 de ani numai în dăruire, iubire generală nu doar de cei apropiați- imposibil să nu fie văzut și simțit la o persoană publică . El este asemeni unui sor, stea, unui luceafăr, care veghează zi și noapte care răspândește energii creatoare/salvatoare pretutindeni multidirecțional, minimal aidoma unui licurici măcar când noaptea austerităților e deasă supra încărcată cu norii de cenușe a planetei care ne avertizează iar și iar azvârlind foc, când de ani și ani inundațiile, alunecările de teren, de munți peste văi/autostrăzi sunt semne clare de energii neconforme cu natura umana oglinda planetei și invers privind natura planetei este oglinda naturii umane decidente asupra imaginilor, mult mai urgente și mai importante decât aplecările asupra legilor lustrației.
Pe golgota neamului nu este doar un hristos răstignit, în agonie și dureri nevindecabile cumplite, sute de mii, milioane cu tot atâția calai, care înfig câte puțin sulițele nedreptății,( prin nerespectarea drepturilor omului în societatea pretinsă pe nivel evoluat) în pieptul lor, aceasta este viziunea clara a unui mare vizionar, inițiat de zeci de ani în filozofia îndumnezeirii umane. Au demonstrat doua decenii ca nu se tem de judecata poporului prin reprezentantii massmediei, prin reprezentanții culturii,oare cum vor acționa la judecata lui dumnezeu? ii și vad intrând cu suflete de șobolani și șerpi în cele mai ascunse gropi nu în ceruri ci aici pe pământ și foarte foarte curând.

Icoanele vii ale acestui pământ România din percepția mea sunt țăranii, care dau binețe timpului, vieții tuturor celor vii încă de la naștere, gliei, cerului, de la un capăt la altul al satului, horind cu pantalonii rupți în fund, cu coasa tocită și strâmbă, admirativi cu ograda și belșugul câmpului, fericiți că plouă că apoi e soare și creste cât gardul roșia, dovleacul, fasolea, care au zâmbetul pe chip și în ochi mai luminos decât orice palat trifoliat cu aur și ghirlande cu multe becuri și zorzoane de cristal. La piețe nu negociază cu medicii funcționarii, dascălii preț mai mare decât bunul simt pentru legătura de ceapă muncita cu trudă tot mai gârbovită . Ei nu mai ies în stradă să azvârle în voi cu noroi deși e strigător la cer faptul ca nu au lumina în case, nu au apa potabilă , nu au drumuri, medici, iarna sunt izolați, uitați de lume sub geruri, ei sunt sfinții neamului care se roagă pentru voi cu lacrimi în ochi, care le îndură pe toate după cum scrie în cartea umanismului luminat... sfinți sunt și pensionarii care după treizeci-patruzeci de ani de munca au lunar o pensie pe care un medic orientat o consumă la un chef, o funcționară privilegiată pe o rochie, un învățător adevărat pe două cărți de specialitate avansată. Suprema mea închinare pentru ei ...altfel nu știu și nu vreau să știu sa admir/idealizez neamul străbunilor,a părinților mei să o mărturisesc cu instrumentarul vorbelor de duh divin zi de zi în stare de meditație/ extindere a conștiinței către Dumnezeul universului- creator de oameni din iubire de infinitul potențialului uman.
In familia marelui adevăr suprem este adevăr faptul că un sistem de gândire materialist capitalist își poate extinde cugetul/rațiunea incontrolabil în materia terestră până cade sub dominația sataniștilor, apoi războaie, pustiiri de neam și natură,rachete costisitoare, bombe, cuțite cu minere de aur, platoșe cu rubine, palate cu aur vizibil pe fațade și obiecte interioare ... să ne rugăm atunci să crească mila și iubirea de semeni în sufletele lor pline de sulf vâscos ca smogul, uitați-vă la ei nu mai au niciodată vibrația bucuriilor în vorbire, lumina expresiilor nu se mai vede în ochi pe fata în idei, liniștea mulțumitoare ca sunt/au fost cineva intre celebre minți guvernatoare mondiale, ca au avut pentru o clipă toiagul succesului, că au parte de bogații pe care o sută de familii la un loc nu le pot acumula în zece vieți, sunt acri, sunt dezgustători, sunt parcă roboti exterminatori, cu constituția fărădelegilor....
multe catastrofal de multe pentru o țară mică și vlăguită. sunt lucrați/manevrați sărmanii de vrăjitoarele extrem de periculoase și multe, care bântuie succesiv de sute de ani pe acest pământ al făgăduinței și al îngăduințelor divine....
Dumnezeu să ocrotească România și românii, să dăinuie nobil tradiția virtuților umaniste.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!