poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4746 .



DESPRE DRAGOSTEA DE PATRIE
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2010-04-07  |     | 



DESPRE DRAGOSTEA DE PATRIE


Pornesc analogia de la recenta emisiune Romania tembelă- mediatizată de personalități ale scenei intelectualității.
din start titlul expune o concluzie obiectiv analitică - de recunoaștere a erodării unui important filon al evoluției construcțiilor materiale. Este un adevăr dureros perceput de majoritatea contemporanilor - incontestabil, care nu poate fi urgent transformat în motiv de mindrie, nici in solutie salvatoare.
Dacă ne comparăm cu vre-un reper de frunte dintre statele occidentale atunci da suntem codași europeni, dacă ne raportăm la așteptările spiritualității strămoșești- este concluzia punctată că am stagnat mult în planul realizărilor tridimensionale; materiale, spirituale. sufletești, intelecualitatea are dificultăți de acceptare a faptului ca România are o misiune specială, sacră. Un motiv este evident, nu vor să îmbine simbiotic cele trei segmente pentru mentalul macrosuperior, fara dubii nu cred ca pot comunica pe nivele astrale cu strabunii iluminati sa cunoasca vointa si proiectele de evolutie, mecanisme tehnointelectuale nu sunt neaparat initiati iluminati in sisteme oculte, primul sistem iluminist inceput cu zeci de ani in urma a fost anihilat rapid de puterea regimului trecut. Meditatorii transcendentali care au avut progres initiatic sunt cu noi chiar daca au sediul pretutindeni pe planeta raspinditi, lucreaza pentru noi, sunt si printre noi cooperind cu vointa divina in taina, lent, minutios fara gres fara intirzieri de la planul divin.
Revoluția românească impusă ori nu de alte puteri, a fost acceptată în punctul maxim de saturație comunistă, am pornit navalnic pe autostrada deschisă spre occident haotic, în goană. Metaforic/ plastic am plecat veseli, liberi cu căruța, mult menevrata de "ciobani" cu nepricepere, cu nepasare unde, cum ajungem numai sa fie activitate , cintare si voie buna, sarmana caruta abia ne-a purtat pina la mineriada , norocul biet si caruta, s-au dezmembrat rapid,entuziasmul a continuat si dupa sperieturile cu minerii si bitele si felinarele, am cumpărat de la second hand un camion hodorogit care face zgomot asurzitor, scoate gaze, amețește conducătorii, ne aruncă în starea de somnolență, visăm la nivelul de patru stele al occidentului cu mari capitaluri, ne trezim mereu mai dezamăgiți că nu avem tot ceea ce imperiile bogățiilor au firesc după ce sute de ani au fost imperii dominante, care nu au menajat dimpotrivă au fost conform istoriei necruțatoare cu statele mici ca România.

Avutul sacru românesc nu poate ficalculabil nici masurabil cu instrumente capitaliste, spiritul divin al neamului este inca pe crucea grea - chip nici mort nici viu, agonia o simtim fiecare dintre noi multiform, nedreptatea plurivalenta din exterior se suprapune cu procesele mustrarilor de constiinta colectiva. Luind ca pilda entitatea unui arbore( conform celui crestin ancestral- geanealogic- marul cunoasterii) zadarnic coroana cumuleaza energia iluminica daca nu o propulseaza prin toate ramurile prin tulpina pina la radacini, in sens invers zadarnic radacinile extrag seva pamintului daca exista separatiuni ale intregului, unde sunt oprite ori deturnate parti din substantele necesare traiului sanatos. criticismul bolnavicios ca o uriasa omida devoreaza tot ce tine de credinta in acest popor miraculos prin rezistenta de mii de ani in fata unor atacuri catastrofale. Intelectualii acuza clasele de jos tembele,lenese, ignorante, clasele de jos acuza segmentele virfului privilegiate, egoiste ticalosite, ramuri extreme oportuniste dar si cele care suporta cel mai direct agresiunea furtunilor sociale, agresiunea ginganiilor daunatoare.
Acest proces de regasire si de acceptare a complicitatii la tradare, respectiv anarhie economica, sociala, moral/educationala a tuturor elementelor intregului dureaza pina cind divinitatea va termina de altoit merii salbaticii ai padurilor lumii cu vlastarele sacre ale acestui mar de aur. In acest timp este nevoie de stropitori pline cu dragoste si compasiune de la cei din afara care ne sunt datori, este nevoie de specialisti sa deblocheze sistemele vitale, este nevoie de interventia sacra sa inlature sau sa invie elementele moarte ale intregului dezolant. Elita intelectuala trebuie sa recunoasca faptul ca inainte de a cere trebuie sa ofere cu generozitate crestina si profesionala seva proprie neconditionata de interese privilegiate, trebuie sa accepte esecul personal premergator esecului general- factor prim vinovat pentru colaps national.
Patria este dimensiunea sfinta a sufletului stramosesc , patria este icoana sfintilor, nu te poti inchina la ea pentru ca mai apoi sa o scuipi. Cu certitudine nu este pacat daca viperei cocotate in virfuri i se taie capul sa nu invenineze ramuri vechi vlastarele noi, , nu este complot rivalizat daca cel cinstit il divulga vehement pe tilhar, nu este un sacrilegiu arderea uscaturilor , nu mai este suficient sa tamiem cu fum ramurile pentru a alunga tintarii, taunii, nu mai sunt suficiente sperietorile pentru a goni corbii, si vulturii.... Prin Iubirea de patrie si de noi insine ca intreg national spiritual vom primi ajutorul dumnezeesc, se vor deschide bancile galactice, se vor intoarce spiritele luminate din moarte, unde au fost trimise si uitate prin ignoranta de falsa inteligenta conducatoare/ salvatoare/creatoare... cind se va renunta la batjocorirea si umilirea nationala atunci cunoasterea va fi completata de filozofia iluminist/renascentista ....nu-l putem invoca pe hristos in ajutor daca este tintuit pe cruce, nu-l putem invoca ajutor pe Dumnezeu daca nu-i respectam ierarhiile si martirii sfinti , nu o putem invoca mai generoasa pe Mama Dumnezee( spiritul Planetei- casa noastra )in fiecare clipa pe unde neomul trece lasa in urma ginduri murdare, lasa gunoaie pretutindeni unde cauta relaxarea si odihna, rebeliunea si teribilismul necredinciosilor/ a fariseilor ne va costa timp, spatiu esentialitate. Substanta vindecatoare, mintuitoare nu este o gaselnita pentru povesti si legende biblice.
Noul Ierusalim va fi Romania- biserica neamului - dar cu alt chip insumata, reprezentind faptele clericilor si a guvernantilor la un loc in dimensiunea mirabilului, deocamdata biserica este stat in stat pentru privilegii de putere si avutii materiale, nu va ceda prea curind la pofte de expansiune, belsug si capitalizare... actualmente cu mici/putine exceptii harice- nu este demonstrata nobletea teologica de clericii din virful bisericii nici o minima cooperare cu multi peste zece milioane de batrini bolnavi, cu nevoi vitale, copii si tineri cu nevoi de crestere sanatoasa de formare optima conform statutului de lume civilizata/moderna. Unii dintre ei sunt in top bogatilor din europa altii sunt printre cei mai bogati oameni din Romania- Lucrarea bisericii este praf in ochii orbului, este iluzionism in ochii naivului, este falsitate si minciuna fata de Dumnezeu cel adevarat pe care nu-l respecta, nu-l servesc asa cum pretind. Se fac primii vinovati pentru suferinta neamului,ei se pretind iluminatii cu farmec si magie cu puteri vindecatoare/mintuitoare, se pretind alesii lui dumnezeu fara sa respecte o secunda invataturile cartii sfinte. Iata cum oile domnului vor avea lupii si vulturii si rechinii in chip de invatatori de dascali, de vindecatori, de prieteni cind lacrimile vor fi pururi izvoare din sursa sacra a constiintei asezata pe fagasul vertical a indumnezeirii - miracolul va veni insa de la oile cele alese care nu sunt in planurile publice printre vedete si celebritati/personaje de marca... Nici un rind din carte luminata nu aminteste de rolul bisericii ca fiind motorul/ creerul/forta spirituala in reformarea sistemelor educationale si de sanatate, nici nu va avea un aport la misiunea sacra a Romaniei- clericii vor construi inca doi ani catedrale si episcopii, apoi palmele divine ii vor trezi in mijlocul unei revolutii precedate de o mare catastrofa nationala . vor dona din averi intelegind ca e nevoie de spitale, scoli, gradinite, aziluri, case unui popor identificat ca un caz singular, precum Iov de prea mult timp, se tireste de la o zi la alta de- acasa la farmacie/spital/ la biserica/cimitir- aceasta este trinitatea materiala la care apeleaza...
Pentru subzistenta societatii trebuie sa aducem elogii strainilor milostivi, , dar si pentru mila vom plati dobinda, in aceste vremuri in care pina si dragostea de frati este lamentabila. Justitia romaneasca isi va primii lectiile rusinii pe masura actiunilor de dupa revolutie, a creat eroi din cei care au confiscat meritele adevaratilor eroi, si-a vindut onoarea deotologica pentru banetul de la tilhari economici.
Sistemul informational aservit puterii de o parte sau alta dupa cum a batut vintul, moguliada, cruciada cu parveniti a inceput exorcizarea - a inceput sa se limpezeasca- paradoxal- satula de apele si valurile prea murdare. curind televiziunile vor renunta sa mai aduca in prim planul discutiilor ,la loc de cinste tradatorii, sarlatanii, vor disparea treptat din formatele emisiunilor de audienta generala, vedete mai mult goale decit inzestrate..
Aservirea moralei crestine demonstrata cu noblete divinitatii va fi primul semn dat de guvernanti , pas important de reforma in constitutie... peste doi ani vor fi de acord camerele senatului sa se imputineze conform vointei exprimata de cetateni la referendum...
-urmatorul presedinte al Romaniei va fi o femeie dar nicidecum una din cunoscutele puterii, cum se vehiculeaza, o doamna de pe esicherul afacerilor occidentale, apartinind arborelui regal. Vor urma la rind provocari si ocazii ca ramurile importante( partidele) sa se considere un intreg nu o rivalitate polara, atunci crucea neamului va fi un fulg de porumbel... lipseste premeditat ca o tendinta de vendeta vointa partilor guvernatoare de a fi liniste, intelegere cooperare, constructie spirituala, poporul iubeste Romania, cunoaste potentialul gliei si al sau si nu pretinde luxul orbitor al magnatilor, vor renunta si acestia sa-si mai afiseze bogatiile pe care nu le pot justifica, se vor imputina prin donatii celor defavorizati, altfel le va fi rusine in pielea lor de excroci cu masca intelectuala....
abia dupa sincronizarea cu nevoile urgente ale intregului guvernantii la toate nivelele vor simti ca sunt alesi iubiti de Dumnezeu , ca divinitatea ucreaza in oameni cu majuscule, ca acolo unde nu este Dumnezeu este opusul , servitorul lui dracula ....

Oricit am incerca sa atingem/copiem/imitam alte repere de state democratizate, vom esua de fiecare data, misiunea Romaniei este unica la care se face repetat referire in evanghelii, cit in apocalipsa sfintului Ioan, fapt foarte bine stiut si tinut secret de Vatican suntem aproape de sfirsitul profetiilor hristice, inca putin si se vor consuma ultimele etape din perspective catastrofale....
dragi romani, Romania va supravietui prin forta miracolelor care se petrec subliminal si pe care nu multi le pot vedea, clarviziunea este un dat celor care neconditionat au suferit , au plins pentru semeni renuntind la propriile fericiri, bucurii, impliniri, prestigiu, celebritate.
Cei din Urma vor fi cei Dintii asa spune cartea sfinta , Cred in IIsus Hristos care a fost si este responsabil pentru sistemul de gindire crestin/ iluminist/renacentist, este responabil pentru princiipile a caror baze noi se pun acum cind universul a patruns in era psihostintifica, cuvintele rostite cu viteza luminii se petrec reverberind in materialitatea umana pura puternice motivatii de optimism, de conlucreare cu ierarhiile iluminice ale universului.
Era stiintei si genialitatilor parapsihostiintelor este pregatita de exponente contemporane cu noi, care nu isi fac nici macar prezenta simtita, care lucreaza la nivele de constiinta superioare evoluate in dimensiunea patru care este Dimensiunea Madonei- Mama Dumnezee- Nirvana sub titulatura religiei budhiste.
Sunt multe exemple de reala renastere/revenire di ghearele mortii, sunt multi oameni care intorsi din moarte ajuta neconditionat la vindecarea semenilor,
care au demonstrat insanatosirea din faza agonizanta a metastazei, exista arbori care ddupa zeci de ani de neproductie au dat miraculos roade recuperind productia anilor fatidici, exista inca toleranta divina, sfintii neamului sunt cu noi ne vegheaza pina la termenul profetit calauzindu-ne pe drumuri mai putin prapastioase trebuie sa credem in noi ca fiind din esenta superioara a gliei care ne-a crescut, leganat, hranit si format mereu mai miraculos chiar si dupa ce au trecut pe aici noroadele de barbari de cotropitori. Te Iubesc Romania- trebuie sa fie imnul fiecaruia dintre noi zi de zi, filosofia patriei nu poate fi facuta decit cu inchinare si recunostinta de gratie macar la zile de sarbatori ale sfintilor neamului.
Nu tirziu intre sfinti vom celebra pe Mihail Eminescu, Petre Tutea, Parintele Staniloaie, Nicolae Stainhardth, alti mari iluminati ai neamului tradati si ucisi de biserica, vom scoate din calendare strainii la care ne-am inchinat ca orbii fara ca acestia sa fi miscat un fir de iarba pe tarimul nostru, am inprumutat parca hipnotizati credinte/ principii straine de menirea noastra. E vremea ca noi toti sa ne rugam pentru Biserica romaneasca...
Dumnezeu si toti strabunii sfinti sa o exorcizeze cu dragoste si blindete de toate faradelegile sa o umple de gindurile bune zi de zi si noapte de noapte.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!