poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1671 .



LUMINA TEMERARÃ A UNEI FERICIRI COMPROMISE
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2010-04-04  |     | 



LUMINA TEMERARÃ A UNEI FERICIRI COMPROMISE


Natura Mamă ne invață lent despre miracolul Invierii transferul energiilor ei în ființa umană, asigură evoluția, absolutismul îndurărilor ei o face nemuritoare Dumnezee.
Prietenia cu natura, iubirea de semeni, sunt cununi care dau auric fizic/metafizic
strălucire vieții, nu vor fi niciodată asemeni acelei cununi de spini cu care a fost chinuit spiritul hristic- e revelata minte creatoare /salvatoare cea care conduce pe calea iluminismului- mici, mari gnoze, idealuri aceasta este puterea Invieri ca o atingere de har a duhului divin Atotcreator.
Cu natura care se innobilează de farmec, energie, entuziasm, vom face pururi exerciții de renaștere,aplecați cu setea de cunoaștere cu stare admirativă nicidecum ignorantă, distructivă.

Este o artă spectaculară să fi om bun într-o lume plină de buhuri junglice, rapace, beligerante, este artă dumnezeiască să inmulțești Lumina certitudinilor tale de a fi tenace biruitor, pentru a le radia ca Lumina razelor solare forme diverse de bucurii mediului sumbru dezolant, este profesionalism de exceptie umană aplicarea gândurilor bune și entuziaste între oameni debusolați, triști, vlăguiți de normale ambiții de motivații progresiste.
Am convingerea nestrămutată că o ființa poate fi doborâtă doar dacă propriile idealuri dispar atunci cind cei din jur devin obsesiv preocupați de particulare nevoi de fericire.
? Oare nu sunt florile cele care ne predau lectia surisului , să zimbim astfel celor cu care suntem predestinați să locuim să conlucrăm, oare nu egoismul ne oprește să împărțim din entuziasmul cotidian cu cei din jur, cu certitudine întotdeauna gândul bun lucrează ca o rugăciune asupra mediului după principiul- omul sfințește locul-
nu este un romantism banal să-i faci pe oameni să descopere micile candori naturale( flori, fluturi, arbori, păsări, chiar cerul plin de stele ) acestea sunt sursele naturale supreme de unde oamenii s-au inspirat atingând elegănța gândirii artistice- psihoștiințific Arta iubirii a rafinat umanitatea - ca un progres divin mărturisit a scintei sacre cu care fiecare s-a născut- dacă lipsa dragostei produce marile dureri atunci dragostea trebuie inventată , un spațiu arid sterp devine fertil și generos unde razele de soare traversează frecvențe de cântec și de gânduri creatoare de frumos și armonie. Obsesia muncii capitaliste distruge virtutile comunicarii cu arealul viu, distruge efectivitatea empatica, oamenii atingind egoismul/individualismul extrem sub ferocitatea animalica....
Divinitatea ofera totul pentru evolutie umana cere in schimb iubirea pe nivele mult superioare a sistemelor de gindire, iertati-ma dar si animalele procreaza si ofera dragoste stapinilor pina la stadiul de sacrificiu. daca Dumnezeu ar voi constructii megalitice pe planeta si in Univers ar crea numai roboti cu siguranta munca lor ar atinge perfectiunea.
Lucrarile inimii sunt adorate de Dumnezeu si de sfinti ridicate in slava nemuritoare.

Dacă moartea hidoasă , nenaturală fluieră cu sfidare prin sistemele din Romania este vina tuturor in sensul de complicitate prin ignoranță, moartea străină cumpără pe aici toate valorile unui brav neam temerar, care azi este cu spiritul superior plecat hăt departe de sfânta glie pe maidanele capitalismului necruțător, pe aici mai bântuie o dragoste oarbă de materiale și bijuterii de aur.
Bluf strălucitor reprezentanții bisericii cu mii de cruci de aur atirnate de burți semnificative, pesemne nu știați ca biserica deține aproape 40% din avutiile statului și neamului românesc îngropat adinc în cimitire și datorii, generațiile viitoare vor trăi ca noi fericirea compromisă. Maharishi Mahes yoga, cel mai mare iluminist al veacurilor contemporane a spus ca pentru Romania este nevoie de energia rugaciunii a minim 500- maxim 1000 de oameni zilnic, pentru ca intreg poporul sa fie ocrotit de tot ce este negativ perdant. Facind o simpla ecuatie logistica meditez; Doamne, imi spun mereu dar avem in Romania zeci de mii de calugari, calugarite, popi, cardinali, rabini, episcopi si mai stiu eu citi se pretind binefacatorii neamului- plus poporul care pretinde o creadinta reala si onoranta in Cel de sus, plus tirla de parapsihoenergeticieni, plus comunicatorii cu mintile luminate ale universului- insumeaza dupa cum stiti un total de marasm social inimaginabil, insumeaza o anormalitate la pragul cel mai de jos al mizeriilor umane, copii furati, vinduti pe doua palinci, tinere sarmane traficate prin lumea larga de mafioti interlopi,femei ce avorteaza in ghenele blocurilor, ori care abandoneaza sugarii oriunde cu putinta sa mai fie gasiti de cineva, batrini ucisi pentru o pseudopensie - guvernanti perfizi, bite de minuit turme mari de necuvintatoare... Pentru ca eu aud strigatele lor agonice pe frecventa theta, pentru toate concluziile extrase din calatoriile mele in plasma sudica terestra , pentru ca sunt un receptacol intre trei dimensiuni de evolutie eu nu va pot minti , doamne nu pot/nu vreau sa va mint , nu pot sa ma multumesc cu modelele martirice ale neamului desigur asezate la loc de cinste in sufletele noastre, un popor nu traieste prin martiri, doar biserica speculeaza supravietuind prin minunile facute de oameni de exceptie in vremuri de restriste- biserica traieste din publicitatea intru suferinta, dar de ce nu ar face biserica actuala minuni daca are forta divina la dreapta orinduirii sale ? sa repare spitale, azile, sa construiasca cadre familiale pentru zeci si sute de mii de copii ai nimanui, Biserica nu mai este recunoscuta de Dumnezeu loiala intermediara intre lumi, nu se poate mintui in interiorul ei de lesbianism si homosexualitatea din manastiri,de lacomiile fara margini, ( popii bat enoriasii pe la sate ca nu vin des la biserica, am vazut popi in Bucuresti alungind in suturi mame cu prunci in brate care cerseau, i-am auzit blestemind furtunos, m-am ingrozit, Doamne de unde atita ipocrizie intr-un sistem scolastic a sufleteleor si spiritualitatii romanesti.....face-ti inductii , deductii, concluzii, de unde ar putea avea harul sa mintuiasca laicii acestui popor din care traditional credinta a curs si a ars luminos cu ritmicitatea energiei solare.
? Unde este energia ocrotitoare, bisericeasca, de douazeci de ani toate se duc pe apele murdare ale simbetei dimbovitene, numai Biserica prospera, megaconstructii intre cocioabe, si case fara lumina/apa menajera, intre blocuri vechi ce arata precum lagarele etajate,intre spitale saracite sumbre si neincapatoare, popii cersesc compasinea neamului pina la ultima suflare , impoziteaza si aerul pe care il respiram, si groapa unde ne ducem sa dormim in vacanta mare dintre doua vieti....cartea Luminata Biblia exprima clar si mai puternic decit mine tradarea lui Hristos de Biserica, terminind cu textele apocalipsei sf Ioan, in care ( pentru toti ce au descifrat pecetele ei ) prostituata care se destrabaleaza cu lumea cu regii cu imparatii cu conducatorii lumii chinuind popoare este biserica catolica si ortodoxa doua brate la o entitate crestina, ambele stau triumfatoare pe sapte munti- vaticanul si Iasul unde a fost ctitorita prima catedrala romaneasca.... Agonia aceasta nu este inventia lui Dumnenezeu este a bisericii prin clericii satanizati...sistemul inchizitiei a functionat si in Romania - vedeti in site-uri pe google- daca nu ati citit carti de referinta despre societatea inter/postbelica Rugul Aprins- mii de credinciosi mari intelectuali, sute de intelepti monahi au fost inchisi in lagare comuniste tradati chiar de spionii inversunati ai bisericii, unii au ajuns patriarhi - altii in virfuri politice... orice om care gindeste minimal se poate cutremura sub tone de informatii pline de atrocitati bisericesti.
..................................................... Industria obiectelor de cult, industria luminarilor, sute de mii de hectare de paduri detine biserica- fabrici de prelucreare a lemnului, de confectii tricotaje, fabrici alimentare, in regim tabu sub control strict privat produc suficient cit sa-si construiasca noua, mega catedrala a neamului, deci nu e nevoie sa mai cerseasca de la enoriasi, nicidecum sa imprumute fonduri internationale pe care le vor plati generatii viitoare de sarmani ce vor mai crede in valorile bisericii... au si lefuri bunicele platite de stat de catre noi adica, mai percep si taxele evenimentelor importante ale vietii fiecaruia, naatere, botez, nunta, inmormantare, parastasuri etc, ..... daca ar fi oameni macar si nu demoni ar construi doua sute de spitale cu acei bani destinati catedralei mintuirii neamului, .... am vazut emisiuni in care batrinii au donat din pensii precum scolarii din ajutoare sociale sume importante sa salveze sinistratii din Asia, Turcia, Tahiti- ei sunt biserica sfinta si generoasa, ei mai tin lumina crestinismului romanesc aprinsa, slava lor tuturor celor in care iubirea neconditionata nu poate fi murdarita/saracita ....
? dar ce mai contează,daca cititorii extrag din paginile mele pe acest site- suferinta psihotropica- este infima pe linga suferinta macroromaneasca ...dacă în hermeneutica ultimului veac simbolul marcant posedant demagogic grăitor prin televiziuni, ziare, Dracula- marele vampir- frenetic răspîndește peste tot cultura pierzaniei , boala, mizeria, vanitatea grosieră/ scabroasă multor guvernanți rechini, gorile, cărora evident energiile învieri le vor aduce iertarea bisericească...logic orice popor culege cea ce cultiva.... cultura noastra naturala este la pamint precum agricultura, spirituala fizica/ metafizica este la mila europei si a divinitatii, importam de la toti cei pentru care pina mai ieri Romania a fost gradina de rai a Maicii domnului, grinarul europei, poarta spre civilizatie a noroadelor subbalcanice.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!