poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3206 .



Referendum: Da! Măsuri: Ba!
eseu [ ]
critică socială

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Rellurescu ]

2010-03-09  |     | 



Referendum: Da! Măsuri: Ba!

Este aproape incredibil, să ai un asemenea tupeu de a înfrunta hotărârea unui popor în legitimitatea lui. Iată, despre ce este vorba:
Cu toții știm, că la referendumul din 22.11.2009, electoratul poporului român a votat în proporție de peste 50% acest referendum. Dintre aceștia, peste 70% au votat pentru un sistem parlamentar unicameral, așa cum este în Ungaria și în alte țări, în locul celui bicameral, pe care îl avem în prezent și reducerea numărului de parlamentari, de la 471 la maxim 300.
Se găsesc totuși la noi politicieni, printre care și șefi ai unor partide politice care declară public că nu sunt de acord cu aceste măsuri, dar asta este treaba lor, ei trebuie să respecte necondiționat hotărârea poporului român, de fapt trebuie să respecte un principiu de bază al democrației, conform căruia, minoritatea se supune majorității.
Indiferent care este motivația acestor politicieni refractari, cum că, întrebările referendumului în cauză, nu au fost suficient explicate și dezbătute public, un lucru este clar, unii conducători politici se tem că nu vor mai avea atâtea posibiități de sprijinire a clientelei lor politice. Întrebările referendumului din 22.11.2009 au fost puse într-o limbă română clară, fără ambiguități, pe înțelesul tuturor. Nu mai vrem tergiversarea adoptării unor legi, nu mai vrem suprapunerea unor activități parlamentare, nu mai vrem cheltuieli în plus, mai ales în condițiile, în care o mare parte dintre români trăiesc într-o sărăcie cumplită.
În cazul, când parlamentarii și susținătorii lor, prin dezinteres și discursuri sforăitoare în apărarea privilegiilor de castă, vor duce în derizoriu adoptarea măsurilor mai sus arătate, sunt convins că aceștia își vor pierde definitiv și irevocabil încrederea electoratului din colegiile în care au fost aleși. Până atunci însă, când refuzul acestor parlamentari, referitor la problema în discuție, va fi elocvent și generalizat, când opțiunea poporului nu mai înseamnă nimic pentru ei, din acel moment s-ar putea declanșa un val de nemulțumiri greu de stăvilit, din partea majorității electoratului.
Să te ferească Dumnezeu de furia poporului român, când cuțitul i-a ajuns la os, că mulți români sunt în stare să-și dea viața, în apărarea drepturilor lor, lucru dovedit de atâtea ori, de-a lungul istoriei și n-o spun ca îndemn la revoltă, sau ca amenințare, o spun ca un semnal de alarmă pentru toți politicienii români.
Aurel Borcea

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!