poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2522 .



Strada
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Slav Vladimir ]

2009-06-10  |     | 



Strada...iluzie (a)bătută de roțile mașinilor, scânteiază în lumina palidului Soare de martie, înainte de echinocțiu. Acoperită cu un strat, mai gros, de noroi...se mai ivesc anumite frânturi din pătura de pietriș ce aduc cu ele vârsta paleogenă ale unor straturi strămutate din aval sau amonte al vreunui râu. Dincolo de peisajul alohton, strada, e o adevărată pânză de șariaj.
Pe lângă straturile succesive de pietre alohtone, pe marginea ei se mai pot schița și alte straturi autohtone, care, pe alocuri, sunt autoritare și devin dominante conferindu-i străzii un aspect foarte eterogen.
Strada, improprie denumirea, e doar o cale de acces dinspre.......spre......! Cu aspectul multiform, crează uneori (de cele mai multe ori), un mare disconfort tuturor trecătorilor....fie că sunt oameni sau animale. Însă ori de câte ori se mai așează un strat de pietriș, sub forța de tasare pe care o au autovehiculele de-a lungul timpului, tot partea autohtonului va ieși la suprafață. Pe margini, triumfătoare iarba, va rămâne încă...pentru nu se știe cât timp. Doar câteva turme de capre par să îi deranjeze existența.
Dacă ne îndepărtăm puțin de stradă, ici-colo așezate discret și cât mai fractal, câteva tufișuri de salcâm. În alte locuri predomină câteva livezi în care elemente predominante sunt reprezentate de prun și piersic. Deasupra tuturor veghează nestingherit...norii. În acest moment cerul e curat. Fără pete de alb....mai rar în depărtare câțiva altostrați.
Strada și-a legiferat, consolidat structura prin excelență. Azi, modificări sunt aduse de către om doar părții superioare.....prin adaos ori mutațiune.
Strada reprezintă o fundație eterogenă consolidată într-un trecut tumultos supus transgresiunii antropice.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!