poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Publicitate Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Magda Isanos[Magda_Isanos]

 
  Magda_Isanos

Oraș de reședință: Iași - București - România
Are limba maternă Are limba maternă


Biografie Magda Isanos

Pagina personală web Magda Isanos


 
Adresa directă a acestui autor este : 

Authorship & Copyright Protection (beta):
 Colecțiile active ale acestui autor::

Cele mai recente texte introduse:

Poezie (73)
Proză (2)
Toate (75)

Cele mai recente texte introduse:

Comentarii:

Texte înscrise în bibliotecă:

Pagina: 2 : 1

Gândeste-te, n-ar fi păcat... :
Poezie 2002-06-13 (3516 afișări)

Iarba :
Poezie 2006-11-10 (2657 afișări)

În diminețile clare :
Poezie 2010-04-18 (1714 afișări)

In lumea asta... :
Poezie 2002-09-21 (2936 afișări)

În vrăjbire :
Poezie 2005-04-22 (2433 afișări)

Îngerii :
Proză 2009-11-22 (1811 afișări)

Intalnire-n noaptea de primavara :
Poezie 2003-06-28 (3281 afișări)

Ion :
Poezie 2010-04-18 (1527 afișări)

Jucaria :
Poezie 2002-10-08 (4383 afișări)

La marginea cimitirului :
Poezie 2005-05-13 (2597 afișări)

Lampa : din volumul "Cantarea Muntilor"
Poezie 2006-06-27 (2772 afișări)

La–nceput, prin ferestre deschise :
Poezie 2011-01-02 (1326 afișări)

Lectura :
Poezie 2002-06-13 (2738 afișări)

Logodna : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (2439 afișări)

Logodnă de primăvară :
Poezie 2002-07-16 (4847 afișări)

Macii :
Poezie 2005-06-26 (16885 afișări)

Mâna ta :
Poezie 2005-04-22 (3406 afișări)

Murim... ca mâine :
Poezie 2002-06-13 (4843 afișări)

Naufragiu :
Poezie 2010-05-23 (1528 afișări)

Nu știu cum s-a făcut :
Poezie 2010-04-18 (1735 afișări)

O, primăvară... :
Poezie 2006-11-10 (2109 afișări)

Oamenii mă uimesc :
Poezie 2010-04-18 (1605 afișări)

Pentru pace mă rog :
Poezie 2003-02-24 (12197 afișări)

Pentru tine :
Poezie 2008-11-09 (4195 afișări)

Pomii cei tineri :
Poezie 2010-04-18 (1695 afișări)

Primavara :
Poezie 2002-07-16 (6225 afișări)

Regret :
Poezie 2005-06-26 (2478 afișări)

Rochia :
Poezie 2002-06-13 (4014 afișări)

Sapho :
Poezie 2003-05-16 (3552 afișări)

Saruta-ma :
Poezie 2004-01-31 (10845 afișări)

Strofele poetului bolnav :
Poezie 2006-06-15 (2306 afișări)

Toamna :
Poezie 2005-04-28 (6970 afișări)

Toporasi :
Poezie 2002-07-16 (11766 afișări)

TREBUIE SĂ PLEC ASTĂ-SEARĂ... :
Poezie 2006-11-08 (2009 afișări)

Triumful iubirii : Motto:Lângă fereastră, unde-n colț luceafărul așteaptă… Eminescu
Poezie 2010-03-23 (3197 afișări)

Ultima zi :
Poezie 2002-09-21 (2628 afișări)

Ultimul sarut :
Poezie 2003-02-14 (3397 afișări)

Vis vegetal :
Poezie 2002-07-16 (4254 afișări)

You'll die :
Poezie 2004-12-25 (2317 afișări)

Ții minte-ntâia ploaie? :
Poezie 2010-03-06 (2027 afișări)


Pagina: 2 : 1





Biografie Magda Isanos

Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași - d. 17 noiembrie 1944, București) scriitor român, a fost poetă, prozatoare și publicistă, soția lui Eusebiu Camilar.

S-a născut la Iași, ca fiică a lui Mihai Isanos și a Elisabetei (n. Bălan), doctori în medicină. A urmat școala primară la Costiujeni, spital unde lucrau părinții ei, în apropiere de Chișinău, iar liceul la Școala eparhială de fete din Chișinău. A studiat la Iași (1934-1938) dreptul și filozofia; licențiată în drept, a profesat scurt timp avocatura la Iași.

Debutează în 1932, cu versuri în revista "Licurici" a Liceului de băieți "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Chișinău.

S-a stins din viață la București, la 17 noiembrie 1944.

Bibliografie selectivă
Poezii, 1943, Iași
Cântarea munților, poezii, 1945, București
Focurile, dramă, în colaborare cu Eusebiu Camilar, 1945, București
Tara luminii, poezii, 1946, București
Versuri, 1955, București
Versuri, 1964, București
Cîntarea munților, 1988, București
Confesiuni lirice, poezii, 1989, Chișinău
Poezii/Poésies, ediție bilingvă română-franceză, traducere de Elisabeta Isanos, 1996, București






poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!