poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Publicitate Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Magda Isanos[Magda_Isanos]

 
  Magda_Isanos

Oraș de reședință: Iași - București - România
Are limba maternă Are limba maternă


Biografie Magda Isanos

Pagina personală web Magda Isanos


 
Adresa directă a acestui autor este : 

Authorship & Copyright Protection (beta):
 Colecțiile active ale acestui autor::

Cele mai recente texte introduse:

Poezie (73)
Proză (2)
Toate (75)

Cele mai recente texte introduse:

Comentarii:

Texte înscrise în bibliotecă:

Pagina: 2 : 1

Gândeste-te, n-ar fi păcat... :
Poezie 2002-06-13 (4509 afișări)

Iarba :
Poezie 2006-11-10 (3577 afișări)

În diminețile clare :
Poezie 2010-04-18 (2540 afișări)

In lumea asta... :
Poezie 2002-09-21 (3573 afișări)

În vrăjbire :
Poezie 2005-04-22 (3102 afișări)

Îngerii :
Proză 2009-11-22 (2617 afișări)

Intalnire-n noaptea de primavara :
Poezie 2003-06-28 (4701 afișări)

Ion :
Poezie 2010-04-18 (2232 afișări)

Jucaria :
Poezie 2002-10-08 (7001 afișări)

La marginea cimitirului :
Poezie 2005-05-13 (3284 afișări)

Lampa : din volumul "Cantarea Muntilor"
Poezie 2006-06-27 (3584 afișări)

La–nceput, prin ferestre deschise :
Poezie 2011-01-02 (2182 afișări)

Lectura :
Poezie 2002-06-13 (4068 afișări)

Logodna : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (3236 afișări)

Logodnă de primăvară :
Poezie 2002-07-16 (7233 afișări)

Macii :
Poezie 2005-06-26 (30828 afișări)

Mâna ta :
Poezie 2005-04-22 (4423 afișări)

Murim... ca mâine :
Poezie 2002-06-13 (5512 afișări)

Naufragiu :
Poezie 2010-05-23 (2374 afișări)

Nu știu cum s-a făcut :
Poezie 2010-04-18 (2405 afișări)

O, primăvară... :
Poezie 2006-11-10 (2636 afișări)

Oamenii mă uimesc :
Poezie 2010-04-18 (2511 afișări)

Pentru pace mă rog :
Poezie 2003-02-24 (13761 afișări)

Pentru tine :
Poezie 2008-11-09 (5928 afișări)

Pomii cei tineri :
Poezie 2010-04-18 (2360 afișări)

Primavara :
Poezie 2002-07-16 (16077 afișări)

Regret :
Poezie 2005-06-26 (3139 afișări)

Rochia :
Poezie 2002-06-13 (5742 afișări)

Sapho :
Poezie 2003-05-16 (4394 afișări)

Saruta-ma :
Poezie 2004-01-31 (17845 afișări)

Strofele poetului bolnav :
Poezie 2006-06-15 (2856 afișări)

Toamna :
Poezie 2005-04-28 (12543 afișări)

Toporasi :
Poezie 2002-07-16 (23077 afișări)

TREBUIE SĂ PLEC ASTĂ-SEARĂ... :
Poezie 2006-11-08 (2532 afișări)

Triumful iubirii : Motto:Lângă fereastră, unde-n colț luceafărul așteaptă… Eminescu
Poezie 2010-03-23 (4518 afișări)

Ultima zi :
Poezie 2002-09-21 (3345 afișări)

Ultimul sarut :
Poezie 2003-02-14 (4344 afișări)

Vis vegetal :
Poezie 2002-07-16 (5021 afișări)

You'll die :
Poezie 2004-12-25 (2851 afișări)

Ții minte-ntâia ploaie? :
Poezie 2010-03-06 (3138 afișări)


Pagina: 2 : 1





Biografie Magda Isanos

Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași - d. 17 noiembrie 1944, București) scriitor român, a fost poetă, prozatoare și publicistă, soția lui Eusebiu Camilar.

S-a născut la Iași, ca fiică a lui Mihai Isanos și a Elisabetei (n. Bălan), doctori în medicină. A urmat școala primară la Costiujeni, spital unde lucrau părinții ei, în apropiere de Chișinău, iar liceul la Școala eparhială de fete din Chișinău. A studiat la Iași (1934-1938) dreptul și filozofia; licențiată în drept, a profesat scurt timp avocatura la Iași.

Debutează în 1932, cu versuri în revista "Licurici" a Liceului de băieți "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Chișinău.

S-a stins din viață la București, la 17 noiembrie 1944.

Bibliografie selectivă
Poezii, 1943, Iași
Cântarea munților, poezii, 1945, București
Focurile, dramă, în colaborare cu Eusebiu Camilar, 1945, București
Tara luminii, poezii, 1946, București
Versuri, 1955, București
Versuri, 1964, București
Cîntarea munților, 1988, București
Confesiuni lirice, poezii, 1989, Chișinău
Poezii/Poésies, ediție bilingvă română-franceză, traducere de Elisabeta Isanos, 1996, București






poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!