poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Publicitate Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii



Magda Isanos [Magda_Isanos]
  Magda_Isanos


Oraș de reședință: Iași - București - România
Are limba maternă Are limba maternă


Biografie Magda Isanos

Pagina personală web Magda Isanos


 
Adresa directă a acestui autor este : 

Authorship & Copyright Protection (beta):
 Colecțiile active ale acestui autor::

Cele mai recente texte introduse:

Poezie (73)
Proză (2)
Toate (75)

Cele mai recente texte introduse:

Comentarii:

Texte înscrise în bibliotecă:

Pagina: 2 : 1

Gândeste-te, n-ar fi păcat... :
Poezie 2002-06-13 (3390 afișări)

Iarba :
Poezie 2006-11-10 (2563 afișări)

În diminețile clare :
Poezie 2010-04-18 (1595 afișări)

In lumea asta... :
Poezie 2002-09-21 (2840 afișări)

În vrăjbire :
Poezie 2005-04-22 (2323 afișări)

Îngerii :
Proză 2009-11-22 (1685 afișări)

Intalnire-n noaptea de primavara :
Poezie 2003-06-28 (3131 afișări)

Ion :
Poezie 2010-04-18 (1433 afișări)

Jucaria :
Poezie 2002-10-08 (4116 afișări)

La marginea cimitirului :
Poezie 2005-05-13 (2499 afișări)

Lampa : din volumul "Cantarea Muntilor"
Poezie 2006-06-27 (2590 afișări)

La–nceput, prin ferestre deschise :
Poezie 2011-01-02 (1198 afișări)

Lectura :
Poezie 2002-06-13 (2613 afișări)

Logodna : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (2357 afișări)

Logodnă de primăvară :
Poezie 2002-07-16 (4665 afișări)

Macii :
Poezie 2005-06-26 (15420 afișări)

Mâna ta :
Poezie 2005-04-22 (3247 afișări)

Murim... ca mâine :
Poezie 2002-06-13 (4738 afișări)

Naufragiu :
Poezie 2010-05-23 (1409 afișări)

Nu știu cum s-a făcut :
Poezie 2010-04-18 (1634 afișări)

O, primăvară... :
Poezie 2006-11-10 (2023 afișări)

Oamenii mă uimesc :
Poezie 2010-04-18 (1498 afișări)

Pentru pace mă rog :
Poezie 2003-02-24 (11985 afișări)

Pentru tine :
Poezie 2008-11-09 (3962 afișări)

Pomii cei tineri :
Poezie 2010-04-18 (1570 afișări)

Primavara :
Poezie 2002-07-16 (5827 afișări)

Regret :
Poezie 2005-06-26 (2374 afișări)

Rochia :
Poezie 2002-06-13 (3786 afișări)

Sapho :
Poezie 2003-05-16 (3429 afișări)

Saruta-ma :
Poezie 2004-01-31 (10021 afișări)

Strofele poetului bolnav :
Poezie 2006-06-15 (2210 afișări)

Toamna :
Poezie 2005-04-28 (6662 afișări)

Toporasi :
Poezie 2002-07-16 (11043 afișări)

TREBUIE SĂ PLEC ASTĂ-SEARĂ... :
Poezie 2006-11-08 (1928 afișări)

Triumful iubirii : Motto:Lângă fereastră, unde-n colț luceafărul așteaptă… Eminescu
Poezie 2010-03-23 (3018 afișări)

Ultima zi :
Poezie 2002-09-21 (2532 afișări)

Ultimul sarut :
Poezie 2003-02-14 (3277 afișări)

Vis vegetal :
Poezie 2002-07-16 (4137 afișări)

You'll die :
Poezie 2004-12-25 (2239 afișări)

Ții minte-ntâia ploaie? :
Poezie 2010-03-06 (1869 afișări)


Pagina: 2 : 1





Biografie Magda Isanos

Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași - d. 17 noiembrie 1944, București) scriitor român, a fost poetă, prozatoare și publicistă, soția lui Eusebiu Camilar.

S-a născut la Iași, ca fiică a lui Mihai Isanos și a Elisabetei (n. Bălan), doctori în medicină. A urmat școala primară la Costiujeni, spital unde lucrau părinții ei, în apropiere de Chișinău, iar liceul la Școala eparhială de fete din Chișinău. A studiat la Iași (1934-1938) dreptul și filozofia; licențiată în drept, a profesat scurt timp avocatura la Iași.

Debutează în 1932, cu versuri în revista "Licurici" a Liceului de băieți "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Chișinău.

S-a stins din viață la București, la 17 noiembrie 1944.

Bibliografie selectivă
Poezii, 1943, Iași
Cântarea munților, poezii, 1945, București
Focurile, dramă, în colaborare cu Eusebiu Camilar, 1945, București
Tara luminii, poezii, 1946, București
Versuri, 1955, București
Versuri, 1964, București
Cîntarea munților, 1988, București
Confesiuni lirice, poezii, 1989, Chișinău
Poezii/Poésies, ediție bilingvă română-franceză, traducere de Elisabeta Isanos, 1996, București






poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!