poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Publicitate Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Magda Isanos[Magda_Isanos]

 
  Magda_Isanos

Oraș de reședință: Iași - București - România
Are limba maternă Are limba maternă


Biografie Magda Isanos

Pagina personală web Magda Isanos


 
Adresa directă a acestui autor este : 

Authorship & Copyright Protection (beta):
 Colecțiile active ale acestui autor::

Cele mai recente texte introduse:

Poezie (73)
Proză (2)
Toate (75)

Cele mai recente texte introduse:

Comentarii:

Texte înscrise în bibliotecă:

Pagina: 2 : 1

Gândeste-te, n-ar fi păcat... :
Poezie 2002-06-13 (3679 afișări)

Iarba :
Poezie 2006-11-10 (2788 afișări)

În diminețile clare :
Poezie 2010-04-18 (1843 afișări)

In lumea asta... :
Poezie 2002-09-21 (3087 afișări)

În vrăjbire :
Poezie 2005-04-22 (2551 afișări)

Îngerii :
Proză 2009-11-22 (1943 afișări)

Intalnire-n noaptea de primavara :
Poezie 2003-06-28 (3562 afișări)

Ion :
Poezie 2010-04-18 (1662 afișări)

Jucaria :
Poezie 2002-10-08 (4770 afișări)

La marginea cimitirului :
Poezie 2005-05-13 (2712 afișări)

Lampa : din volumul "Cantarea Muntilor"
Poezie 2006-06-27 (2999 afișări)

La–nceput, prin ferestre deschise :
Poezie 2011-01-02 (1544 afișări)

Lectura :
Poezie 2002-06-13 (2949 afișări)

Logodna : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (2565 afișări)

Logodnă de primăvară :
Poezie 2002-07-16 (5171 afișări)

Macii :
Poezie 2005-06-26 (19132 afișări)

Mâna ta :
Poezie 2005-04-22 (3653 afișări)

Murim... ca mâine :
Poezie 2002-06-13 (4977 afișări)

Naufragiu :
Poezie 2010-05-23 (1723 afișări)

Nu știu cum s-a făcut :
Poezie 2010-04-18 (1856 afișări)

O, primăvară... :
Poezie 2006-11-10 (2205 afișări)

Oamenii mă uimesc :
Poezie 2010-04-18 (1756 afișări)

Pentru pace mă rog :
Poezie 2003-02-24 (12457 afișări)

Pentru tine :
Poezie 2008-11-09 (4492 afișări)

Pomii cei tineri :
Poezie 2010-04-18 (1873 afișări)

Primavara :
Poezie 2002-07-16 (6717 afișări)

Regret :
Poezie 2005-06-26 (2619 afișări)

Rochia :
Poezie 2002-06-13 (4418 afișări)

Sapho :
Poezie 2003-05-16 (3699 afișări)

Saruta-ma :
Poezie 2004-01-31 (11881 afișări)

Strofele poetului bolnav :
Poezie 2006-06-15 (2422 afișări)

Toamna :
Poezie 2005-04-28 (8416 afișări)

Toporasi :
Poezie 2002-07-16 (13597 afișări)

TREBUIE SĂ PLEC ASTĂ-SEARĂ... :
Poezie 2006-11-08 (2100 afișări)

Triumful iubirii : Motto:Lângă fereastră, unde-n colț luceafărul așteaptă… Eminescu
Poezie 2010-03-23 (3448 afișări)

Ultima zi :
Poezie 2002-09-21 (2779 afișări)

Ultimul sarut :
Poezie 2003-02-14 (3580 afișări)

Vis vegetal :
Poezie 2002-07-16 (4446 afișări)

You'll die :
Poezie 2004-12-25 (2418 afișări)

Ții minte-ntâia ploaie? :
Poezie 2010-03-06 (2227 afișări)


Pagina: 2 : 1





Biografie Magda Isanos

Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași - d. 17 noiembrie 1944, București) scriitor român, a fost poetă, prozatoare și publicistă, soția lui Eusebiu Camilar.

S-a născut la Iași, ca fiică a lui Mihai Isanos și a Elisabetei (n. Bălan), doctori în medicină. A urmat școala primară la Costiujeni, spital unde lucrau părinții ei, în apropiere de Chișinău, iar liceul la Școala eparhială de fete din Chișinău. A studiat la Iași (1934-1938) dreptul și filozofia; licențiată în drept, a profesat scurt timp avocatura la Iași.

Debutează în 1932, cu versuri în revista "Licurici" a Liceului de băieți "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Chișinău.

S-a stins din viață la București, la 17 noiembrie 1944.

Bibliografie selectivă
Poezii, 1943, Iași
Cântarea munților, poezii, 1945, București
Focurile, dramă, în colaborare cu Eusebiu Camilar, 1945, București
Tara luminii, poezii, 1946, București
Versuri, 1955, București
Versuri, 1964, București
Cîntarea munților, 1988, București
Confesiuni lirice, poezii, 1989, Chișinău
Poezii/Poésies, ediție bilingvă română-franceză, traducere de Elisabeta Isanos, 1996, București






poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!