poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Publicitate Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Magda Isanos[Magda_Isanos]

 
  Magda_Isanos

Oraș de reședință: Iași - București - România
Are limba maternă Are limba maternă


Biografie Magda Isanos

Pagina personală web Magda Isanos


 
Adresa directă a acestui autor este : 

Authorship & Copyright Protection (beta):
 Colecțiile active ale acestui autor::

Cele mai recente texte introduse:

Poezie (73)
Proză (2)
Toate (75)

Cele mai recente texte introduse:

Comentarii:

Texte înscrise în bibliotecă:

Pagina: 2 : 1

Gândeste-te, n-ar fi păcat... :
Poezie 2002-06-13 (4277 afișări)

Iarba :
Poezie 2006-11-10 (3351 afișări)

În diminețile clare :
Poezie 2010-04-18 (2362 afișări)

In lumea asta... :
Poezie 2002-09-21 (3475 afișări)

În vrăjbire :
Poezie 2005-04-22 (2967 afișări)

Îngerii :
Proză 2009-11-22 (2387 afișări)

Intalnire-n noaptea de primavara :
Poezie 2003-06-28 (4520 afișări)

Ion :
Poezie 2010-04-18 (2118 afișări)

Jucaria :
Poezie 2002-10-08 (6572 afișări)

La marginea cimitirului :
Poezie 2005-05-13 (3116 afișări)

Lampa : din volumul "Cantarea Muntilor"
Poezie 2006-06-27 (3445 afișări)

La–nceput, prin ferestre deschise :
Poezie 2011-01-02 (2004 afișări)

Lectura :
Poezie 2002-06-13 (3810 afișări)

Logodna : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (3080 afișări)

Logodnă de primăvară :
Poezie 2002-07-16 (6764 afișări)

Macii :
Poezie 2005-06-26 (27788 afișări)

Mâna ta :
Poezie 2005-04-22 (4244 afișări)

Murim... ca mâine :
Poezie 2002-06-13 (5365 afișări)

Naufragiu :
Poezie 2010-05-23 (2214 afișări)

Nu știu cum s-a făcut :
Poezie 2010-04-18 (2253 afișări)

O, primăvară... :
Poezie 2006-11-10 (2509 afișări)

Oamenii mă uimesc :
Poezie 2010-04-18 (2346 afișări)

Pentru pace mă rog :
Poezie 2003-02-24 (13477 afișări)

Pentru tine :
Poezie 2008-11-09 (5630 afișări)

Pomii cei tineri :
Poezie 2010-04-18 (2255 afișări)

Primavara :
Poezie 2002-07-16 (13238 afișări)

Regret :
Poezie 2005-06-26 (3000 afișări)

Rochia :
Poezie 2002-06-13 (5435 afișări)

Sapho :
Poezie 2003-05-16 (4194 afișări)

Saruta-ma :
Poezie 2004-01-31 (16564 afișări)

Strofele poetului bolnav :
Poezie 2006-06-15 (2747 afișări)

Toamna :
Poezie 2005-04-28 (11572 afișări)

Toporasi :
Poezie 2002-07-16 (20442 afișări)

TREBUIE SĂ PLEC ASTĂ-SEARĂ... :
Poezie 2006-11-08 (2408 afișări)

Triumful iubirii : Motto:Lângă fereastră, unde-n colț luceafărul așteaptă… Eminescu
Poezie 2010-03-23 (4276 afișări)

Ultima zi :
Poezie 2002-09-21 (3246 afișări)

Ultimul sarut :
Poezie 2003-02-14 (4131 afișări)

Vis vegetal :
Poezie 2002-07-16 (4904 afișări)

You'll die :
Poezie 2004-12-25 (2751 afișări)

Ții minte-ntâia ploaie? :
Poezie 2010-03-06 (2906 afișări)


Pagina: 2 : 1





Biografie Magda Isanos

Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași - d. 17 noiembrie 1944, București) scriitor român, a fost poetă, prozatoare și publicistă, soția lui Eusebiu Camilar.

S-a născut la Iași, ca fiică a lui Mihai Isanos și a Elisabetei (n. Bălan), doctori în medicină. A urmat școala primară la Costiujeni, spital unde lucrau părinții ei, în apropiere de Chișinău, iar liceul la Școala eparhială de fete din Chișinău. A studiat la Iași (1934-1938) dreptul și filozofia; licențiată în drept, a profesat scurt timp avocatura la Iași.

Debutează în 1932, cu versuri în revista "Licurici" a Liceului de băieți "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Chișinău.

S-a stins din viață la București, la 17 noiembrie 1944.

Bibliografie selectivă
Poezii, 1943, Iași
Cântarea munților, poezii, 1945, București
Focurile, dramă, în colaborare cu Eusebiu Camilar, 1945, București
Tara luminii, poezii, 1946, București
Versuri, 1955, București
Versuri, 1964, București
Cîntarea munților, 1988, București
Confesiuni lirice, poezii, 1989, Chișinău
Poezii/Poésies, ediție bilingvă română-franceză, traducere de Elisabeta Isanos, 1996, București






poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!