poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Publicitate Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Magda Isanos[Magda_Isanos]

 
  Magda_Isanos

Oraș de reședință: Iași - București - România
Are limba maternă Are limba maternă


Biografie Magda Isanos

Pagina personală web Magda Isanos


 
Adresa directă a acestui autor este : 

Authorship & Copyright Protection (beta):
 Colecțiile active ale acestui autor::

Cele mai recente texte introduse:

Poezie (73)
Proză (2)
Toate (75)

Cele mai recente texte introduse:

Comentarii:

Texte înscrise în bibliotecă:

Pagina: 2 : 1

Gândeste-te, n-ar fi păcat... :
Poezie 2002-06-13 (3496 afișări)

Iarba :
Poezie 2006-11-10 (2633 afișări)

În diminețile clare :
Poezie 2010-04-18 (1681 afișări)

In lumea asta... :
Poezie 2002-09-21 (2914 afișări)

În vrăjbire :
Poezie 2005-04-22 (2391 afișări)

Îngerii :
Proză 2009-11-22 (1778 afișări)

Intalnire-n noaptea de primavara :
Poezie 2003-06-28 (3244 afișări)

Ion :
Poezie 2010-04-18 (1509 afișări)

Jucaria :
Poezie 2002-10-08 (4321 afișări)

La marginea cimitirului :
Poezie 2005-05-13 (2578 afișări)

Lampa : din volumul "Cantarea Muntilor"
Poezie 2006-06-27 (2741 afișări)

La–nceput, prin ferestre deschise :
Poezie 2011-01-02 (1299 afișări)

Lectura :
Poezie 2002-06-13 (2707 afișări)

Logodna : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (2412 afișări)

Logodnă de primăvară :
Poezie 2002-07-16 (4797 afișări)

Macii :
Poezie 2005-06-26 (16701 afișări)

Mâna ta :
Poezie 2005-04-22 (3376 afișări)

Murim... ca mâine :
Poezie 2002-06-13 (4813 afișări)

Naufragiu :
Poezie 2010-05-23 (1497 afișări)

Nu știu cum s-a făcut :
Poezie 2010-04-18 (1711 afișări)

O, primăvară... :
Poezie 2006-11-10 (2082 afișări)

Oamenii mă uimesc :
Poezie 2010-04-18 (1581 afișări)

Pentru pace mă rog :
Poezie 2003-02-24 (12149 afișări)

Pentru tine :
Poezie 2008-11-09 (4157 afișări)

Pomii cei tineri :
Poezie 2010-04-18 (1670 afișări)

Primavara :
Poezie 2002-07-16 (6158 afișări)

Regret :
Poezie 2005-06-26 (2430 afișări)

Rochia :
Poezie 2002-06-13 (3977 afișări)

Sapho :
Poezie 2003-05-16 (3524 afișări)

Saruta-ma :
Poezie 2004-01-31 (10711 afișări)

Strofele poetului bolnav :
Poezie 2006-06-15 (2289 afișări)

Toamna :
Poezie 2005-04-28 (6913 afișări)

Toporasi :
Poezie 2002-07-16 (11694 afișări)

TREBUIE SĂ PLEC ASTĂ-SEARĂ... :
Poezie 2006-11-08 (1986 afișări)

Triumful iubirii : Motto:Lângă fereastră, unde-n colț luceafărul așteaptă… Eminescu
Poezie 2010-03-23 (3151 afișări)

Ultima zi :
Poezie 2002-09-21 (2600 afișări)

Ultimul sarut :
Poezie 2003-02-14 (3367 afișări)

Vis vegetal :
Poezie 2002-07-16 (4231 afișări)

You'll die :
Poezie 2004-12-25 (2292 afișări)

Ții minte-ntâia ploaie? :
Poezie 2010-03-06 (1993 afișări)


Pagina: 2 : 1





Biografie Magda Isanos

Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași - d. 17 noiembrie 1944, București) scriitor român, a fost poetă, prozatoare și publicistă, soția lui Eusebiu Camilar.

S-a născut la Iași, ca fiică a lui Mihai Isanos și a Elisabetei (n. Bălan), doctori în medicină. A urmat școala primară la Costiujeni, spital unde lucrau părinții ei, în apropiere de Chișinău, iar liceul la Școala eparhială de fete din Chișinău. A studiat la Iași (1934-1938) dreptul și filozofia; licențiată în drept, a profesat scurt timp avocatura la Iași.

Debutează în 1932, cu versuri în revista "Licurici" a Liceului de băieți "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Chișinău.

S-a stins din viață la București, la 17 noiembrie 1944.

Bibliografie selectivă
Poezii, 1943, Iași
Cântarea munților, poezii, 1945, București
Focurile, dramă, în colaborare cu Eusebiu Camilar, 1945, București
Tara luminii, poezii, 1946, București
Versuri, 1955, București
Versuri, 1964, București
Cîntarea munților, 1988, București
Confesiuni lirice, poezii, 1989, Chișinău
Poezii/Poésies, ediție bilingvă română-franceză, traducere de Elisabeta Isanos, 1996, București






poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!