poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6304 .



Virtualia - www.poezie.ro la Iași
articol [ Evenimente ]
ediția a III-a

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alma ]

2004-05-18  |     | 



Casa Pogor a găzduit vineri, 14 mai 2004, ediția a III-a cenaclului Virtualia – www.poezie.ro la Iași.


Inclus în calendarul cultural al Muzeului Literaturii Române, cenaclul Virtualia a fost așteptat chiar și de către critici și scriitori ieșeni, nu numai de poeziști. Ediția a III-a a Virtualiei a avut ceva special: un program de cenaclu mai divers, o sală unită, mai puține emoții în fața microfonului și mai mulți poeziști din afara Iașiului prezenți.

Cenaclul a început cu recitalul la chitară susținut de Claudiu Banu: "Oh, me" - Meat Puppets&Nirvana, apoi, cu Cristina Trușcă - voce, "Mugur de fluier" - Phoenix și "Wish you were here" - Pink Floyd - pentru cei care nu au ajuns în real. :)

Domnul Lucian Vasiliu – directorul Muzeului Literaturii Române Iași – a urat bun re/venit poeziștilor în Podul Casei Pogor, evocând trecutul junimist și amintindu-ne că noi, din Virtualia, am fost primii, de la Junimea încoace, care am realizat un cenaclu in adevăratul sens al cuvântului.
Doresc să felicit pe cei mai noi membri ai Societății Junimea, autori de pe site-ul www.poezie.ro: Gabriela Petrache, Daniel Bratu și Liviu Grădinariu.

Prin amabilitatea Dianei Chifane și a lui Claudiu Banu, am putut prezenta volumul Feliciei Orban – Anotimpul despărțirilor.
Nu pot să uit ziua de 17 iunie 2003, când am vrut să scriu un comentariu la Portrete vagi, dar am renunțat, cu un același invariabil motiv: "mâine". Numai că "mâine" a fost pentru totdeauna. Am citit poemul și am știut, cu toții, că Herra a fost acolo cu noi, în inimile noastre.

Programul a continuat cu prezentarea antologiei de cenaclu Virtualia 2, care, cu un Cuvânt înainte de Radu Herinean, a cuprins două secțiuni: poezie și proză. Am primit, prin email, recitări de poezii de la Luminița Suse, Anca Anghel Novac, Neisa Conta și Virgil Titarenco. Din motive tehnice, nu am putut asculta decât recitarea Luminiței (poemul "Întâlniri virtuale pe www.poezie.ro") și a lui Virgil (poemul "Yerba mate III").

Cenaclul a continuat cu prezentarea autorilor cuprinși în volumul "Virtualia 2" și recitarea de poezii, în acompaniament de chitară - Claudiu Banu.

În Virtualia, la Iași, au fost poeziști din:

Bacău: Daniela Bordieanu, Dan și Diana Mitruț, Lucian Mușet
București: Cristina Trușcă, Camelia Petre, Cristina Bunu, Bogdan Gagu
Buzău: Iuliana Benedic
Cluj: Andrei Doboș
Craiova: Mădălina Maroga
Deva: Cristian Fara
Ploiești: Claudiu Banu
Tecuci: Ștefan Petrea
Germania: Dieter Hasse
Iași: Gabriela Petrache, Maria Prochipiuc, Felicia Baltag, Alina Manole, Daniel Bratu, Mircea Iosub, Bogdan Baghiu, Liviu Grădinariu, Felix Onofrei, Andrei Lucian Ursulică

Pentru că portalul agonia.net cuprinde și site-ul în limba franceză, membrii Asociației Studenților Francofoni din Iași au fost entuziasmați de ideea de a participa la cenaclul nostru. În prezentarea Ștefaniei Pavelescu, studenți ieșeni, care scriu poezie în limba franceză, au recitat câteva dintre creațiile lor. Îi așteptăm pe site și în Virtualia, la viitoarele ediții.

Prezența scenică a actorilor de la Teatrul Ludic din Iași, cu piesa "CFR" de I.L.Caragiale, a fost bine primită de către public. Leviathan, prin email: trupa de teatru m-a impresionat prin precizie, se vedeau bine orele de lucru din spatele piesei. Nonșalanți, simpatici, îndrăgostiți de rolurile lor.

Surprizele au fost, desigur, în număr de trei:

Corul "Mira" a interpretat superb prelucrări din repertoriul popular. Corul a avut un melanj muzical din care îmi amintesc foarte bine temele populare de la noi. Au avut succes deosebit la public. (Leviathan, prin email)

Decembrie, Madim & Inoni - un trio reușit, au recitat și mai ales interpretat excelent un poem epic.

Surpriza surprizelor: Liviu Dascălu - sensibil, puțin introvertit, cu bun simț. Desigur, așteptăm de la el o cronică negativă de cenaclu. :D


În finalul cenaclului, Armonia & Magul Mitruț au prezentat un superb recital de chitară și voce. În finalul finalului, Andrei-Lucian Ursulică & colegul au interpretat chitară și voce "Cântec pentru tine".

Karma.
Suntem poezie.ro in vivo!



*


Mulțumiri:

Doamnei Oana Coșereanu, gazda noastră de la Casa Pogor, care s-a ocupat îndeaproape de organizarea cenaclului.

Reporterilor de la "24 ORE" și "Evenimentul" pentru interviuri.

Luminiței Suse și lui Radu Herinean, pentru ajutorul acordat în realizarea volumului de cenaclu "Virtualia 2".

Olimpiei Blăgoi pentru corectura finală a volumului.

Mariei Prochipiuc și lui Bogdan Gagu pentru diplomele de participare.

Danielei Bordieanu pentru ecusoane.

Lui Virgil Titarenco pentru amabilitatea de a găzdui pe serverul lui fișierele audio.

Celor care ați venit de atât de departe, la Iași.

Întregii echipe de organizare din Comunitatea poezie.ro Iași.




Alina Manole




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!