poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2600 .



Lumea Noastra
articol [ Societate ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Emundin ]

2003-11-17  |     | 



Bine ai venit in secolul 20 ! Un bun inceput , o groaznică istorie ; un viitor ce se arată prea negru pentru a-l putea lumina! Merg pe stradă si mă doare privirea ce observa inconștiența lumii, insetata dorința de mai mult, negândirea vorbelor, uimirea gestului, subtitliatea proastă a unora si ingâmfarea lor.

Priveste in jur... Ce vezi ? Natura cum o vezi ? Oamenii cum ii vezi ? Animalele.... Dar pe tine cum te vezi ?

Pe om nu avem cu să-l schimbăm, dar natura putem să o ajutam să ne dea mai mult oxigen pentru a ne aerisi creierele intoxicate de atâta amăraciune si prostie !

Nimeni nu vorbeste despre om si despre lumea din jurul lui, despre mintea lui, respiratia lui... gestul lui. Oare este de ajuns sa trăim numai cu circ si pâine? Eu cred ca e de ajuns sa bati la usa vecinului tău si să-l rogi să iți spună povestea vietii lui , pentru a trăi o experientă fantastică. Asa poti invăta ce este viata oamenilor , să inveti să pledezi pentru bună-starea ta si să inveti cum să iti faci lumea mai buna.

Pentru unii viata consta intr-o monotonie greu de descris! Trăiesc pentru a consuma oxigen, in loc să invete drumul către purificare si auto-descoperire. E de ajuns o sticlă de coca cola , un chips si o emisiune de divertisment ca omul sa fie multumit. Cum este posibil asa ceva? Suntem milioane de oameni! Poate alt om vrea să te cunoască dar tu unde esti ? Ti-ai terminat punga de chips-uri ?

Meditează asupra vietii tale si ajută la schimbarea ei! Nu cauta norocul, caci nu va veni.. cauta-te pe tine si daca te vei gasi...atunci te poti considera un om norocos !

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!