poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6762 .



Expert în blues și nu numai
articol [ Arte ]
Colecţia: articole şi eseuri despre întâmplări, fapte, evenimente; comentate în cel mai pur stil subiectiv de Florin Hălălău

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Florin Halalau ]

2003-11-04  |     | 



Un nou album semnat de Alexandru Andrieș a devenit o obișnuință a fiecărei toamne. Anul acesta nu face excepție de la regulă. A apărut “Blues Expert” din colaborarea firmei de producție “Black Crow Music Production” și a casei de discuri “A&A Records”. De altfel, începînd cu albumul “Verde-n față” din 1998, toate produsele Andrieș au apărut cu concursul celor două companii.
Din nou, se întîlnesc pe acest disc muzicieni de primă mînă, care cîntă cu plăcere și un extrem profesionalism în același timp. Impresia pe care o dă ascultarea acestui album este de lucru foarte bine pus la punct. Selecția cîntecelor a făcut-o probabil Maria Ioana Mîntulescu, așa cum o face încă de la debutul discografic al lui Andrieș, cu excelentele „Interioare” din 1984. Și a ales și de data asta foarte bine.
Împătimiții de Andrieș vor recunoaște în „Sînt un derbedeu” cîntecul „Blues cu compresor” apărut pe caseta video „Cît de departe” (1993) și filmat într-un concert la Teatrul Odeon. „Îmi place vinul...” este o nouă variantă la mai vechile „Îmi place Lia” (de pe „Vecinele mele 1,2,3”, 1992) sau „Îmi place Gelu” (de pe „Azi”, 1990), cu o interpretare de zile mari a aceleiași Maria Ioana Mîntulescu. „Tudy de la București” este un omagiu pentru unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui, bateristul Tudy Zaharescu, instrumentist de excepție venit și el din zona jazzului ca și Eugen Tegu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian sau George Baicea. Nu se poate să nu-ți amintești de „Blues pentru claviaturi” (tot de pe „Vecinele mele 1,2,3”), melodie dedicată lui Harry Tavitian.
Mass media i-a făcut publicitate cîntecului „A.M. Blues”, o ironie subtilă adresată vedetei de televiziune Andreea Marin. Ca și în cazul cîntecului „Fără titlu” (apărut pe single-ul „Nimic nou pe frontul de est”, 1993 și cîntat în concert la „Cerbul de aur”), cu vădit mesaj antiprezidențial, se mai scrie despre Andrieș, presa ignorîndu-l în genere în detrimentul unor „artiști” mult mai bine văzuți (și din păcate ascultați) de către publicul larg.
Andrieș cîntă însă în continuare și o face foarte bine. În 2004 se împlinesc 30 de ani de cînd a urcat prima dată pe scenă și 20 de la apariția acelor minunate „Interioare” (probabil cel mai bun produs muzical al său). Va fi o sărbătoare pentru toți iubitorii de muzică bună.
De pe copertă, Mișu din Lipscani ne îndeamnă să ascultăm acest disc de ascultare și înveselire. Mai ales că „nici un fel de animal, fie el domestic sau sălbatic, nu a avut de suferit în timpul înregistrărilor la Blues Expert”. Ba chiar cred că s-au simțit bine.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!